2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rumuniškų kopūstų suktinukai (Sarmale)

Rumuniškų kopūstų suktinukai (Sarmale)

Jums reikės

  • 15 gabalas lašinių
  • 1 didelis kopūstai
  • 10 porcijos krapai
  • 907 g malta kiauliena
  • 118 ml ryžių
  • 1 svogūnai
  • 10 porcijos petražolės
  • 10 porcijos druskos ir pipirų
  • 1 L pomidorų sultys
  • 2 šaukštai daržovių aliejus

Instrukcijos

  1. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės.
  2. Suberkite ryžius ir virkite dar minutę.
  3. Į maltą kiaulieną suberkite svogūnų ir ryžių mišinį, įberkite druskos, pipirų, krapų, petražolių ir gerai išmaišykite rankomis. Dabar atėjo laikas surinkti ritinius.
  4. Išimkite visus kopūsto lapus ir kiekvieną lapą perpjaukite per pusę. Rumuniškų kopūstų suktinukai tradiciškai yra mažesni nei lenkiškų kopūstų suktinukai, todėl rekomenduoju kiekvieną lapą perpjauti per pusę, kitu atveju galima sunaudoti visą lapelį vienam vyniotiniui. Kiekvieną lapo pusę užpilkite dideliu šaukštu mėsos mišinio ir susukite. Visus suktinukus sudėkite į didelį puodą ir ant suktinukų užpilkite litru pomidorų sulčių.
  5. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, sultys turi visiškai apsemti suktinukus. Puodą uždenkite aliuminio folija ir kepkite 375 laipsnių temperatūroje apie 4 valandas. Po 2 valandų nuimkite foliją ir vėl pašaukite į orkaitę.
  6. Patiekite karštą su trupučiu grietinės ant viršaus.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 270 min