2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rusijos svaro pyragas

Rusijos svaro pyragas

Jums reikės

  • 1 šaukštelis kepimo milteliai
  • 227 g sūrio kremas
  • 10 kiaušiniai
  • 946 ml miltai
  • 710 ml granuliuoto cukraus
  • 567 g maraschino vyšnios
  • 355 ml sviesto
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
  • 473 ml graikiniai riešutai

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Riebalais ir miltais pabarstykite 10 colių vamzdelio keptuvę; atidėti. (1 pastaba: recepte, kurį gavo mano mama, konkrečiai nurodoma, kad šiam pyragui nenaudoti Bundt keptuvės. Greičiausiai todėl, kad jis per daug pakyla, o Bundt keptuvė būtų per maža tokiam tešlos kiekiui ir pakilimui. 2 pastaba: jei Jei naudojate tamsią nepridegančią skardą, abiem kepimo etapams sumažinkite orkaitės temperatūrą 25 °F.)
  2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius; atidėti.
  3. Sviestą ir grietinėlės sūrį sutrinkite vidutiniu ir dideliu greičiu iki šviesios ir purios masės, maždaug 3 minutes. Maišytuvui vis dar veikiant, suberkite cukrų ir toliau plakite, jei reikia, nubraukdami dubenėlio šonus, dar 2 minutes. Vidutiniu greičiu po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
  4. Įpilkite vanilės ir išmaišykite, kad susimaišytų. Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo ir palaipsniui supilkite miltų mišinį; plakite, kol susijungs. Gumine mentele sumaišykite galutinį mišinį, kad įsitikintumėte, jog sumaišyti visi miltai.
  5. Į vamzdelį įpilkite 1/3 tešlos, tada pabarstykite puse vyšnių ir puse graikinių riešutų. Uždenkite dar 1/3 tešlos ir pabarstykite likusiomis vyšniomis ir graikiniais riešutais. Uždenkite likusią tešlą ir gumine mentele išlyginkite viršų.
  6. Patiekite kambario temperatūroje. Tortą gerai suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite kambario temperatūroje arba šaldytuve iki 5 dienų. Suvyniotas į plastiką, o paskui foliją ir laikomas šaldymo maišelyje, pyragas gali būti gerai užšaldytas.

Papildoma informacija

Porcijos 20
Gaminimo laikas 135 min