Rusijos svaro pyragas
Jums reikės
- 1 šaukštelis kepimo milteliai
- 227 g sūrio kremas
- 10 kiaušiniai
- 946 ml miltai
- 710 ml granuliuoto cukraus
- 567 g maraschino vyšnios
- 355 ml sviesto
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 473 ml graikiniai riešutai
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Riebalais ir miltais pabarstykite 10 colių vamzdelio keptuvę; atidėti. (1 pastaba: recepte, kurį gavo mano mama, konkrečiai nurodoma, kad šiam pyragui nenaudoti Bundt keptuvės. Greičiausiai todėl, kad jis per daug pakyla, o Bundt keptuvė būtų per maža tokiam tešlos kiekiui ir pakilimui. 2 pastaba: jei Jei naudojate tamsią nepridegančią skardą, abiem kepimo etapams sumažinkite orkaitės temperatūrą 25 °F.)
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius; atidėti.
- Sviestą ir grietinėlės sūrį sutrinkite vidutiniu ir dideliu greičiu iki šviesios ir purios masės, maždaug 3 minutes. Maišytuvui vis dar veikiant, suberkite cukrų ir toliau plakite, jei reikia, nubraukdami dubenėlio šonus, dar 2 minutes. Vidutiniu greičiu po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Įpilkite vanilės ir išmaišykite, kad susimaišytų. Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo ir palaipsniui supilkite miltų mišinį; plakite, kol susijungs. Gumine mentele sumaišykite galutinį mišinį, kad įsitikintumėte, jog sumaišyti visi miltai.
- Į vamzdelį įpilkite 1/3 tešlos, tada pabarstykite puse vyšnių ir puse graikinių riešutų. Uždenkite dar 1/3 tešlos ir pabarstykite likusiomis vyšniomis ir graikiniais riešutais. Uždenkite likusią tešlą ir gumine mentele išlyginkite viršų.
- Patiekite kambario temperatūroje. Tortą gerai suvyniokite į plastikinę plėvelę ir laikykite kambario temperatūroje arba šaldytuve iki 5 dienų. Suvyniotas į plastiką, o paskui foliją ir laikomas šaldymo maišelyje, pyragas gali būti gerai užšaldytas.
Papildoma informacija
Porcijos
20
Gaminimo laikas
135 min