Rusiška grybų ir bulvių sriuba
Jums reikės
- 1 lauro lapas
- 3 šaukštai sviesto
- 2 didelis morkos
- 1 l vištienos sultinys
- 2 šaukšteliai krapai plius papildomai
- 59 ml miltai
- 454 g grybai
- 118 ml žalias svogūnas
- 237 ml pusė ir pusė
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 4 vidutinis iki 5 bulvių
- 1 šaukštelis druskos
Instrukcijos
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus sviesto.
- Sudėkite morkas, žalią svogūną ir pakepinkite 5 minutes.
- Įpilkite 6 puodelius vištienos sultinio. Pagardinkite druska, pipirais, 2 arbatiniais šaukšteliais krapų ir įmeskite lauro lapą.
- Sudėkite pjaustytas bulves – uždenkite ir virkite 15-20 minučių. Bulvės turi būti kietos, bet minkštos.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
- Sudėkite grybus ir patroškinkite 5–7 minutes, kol jie lengvai paruduos.
- Įdėkite į sriubos puodą. Atskirame dubenyje sumaišykite pusę su puse ir ¼ puodelio miltų iki vientisos masės. Lėtai įmaišykite į sriubą ir švelniai užvirkite. Sriuba sutirštės.
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
35 min