2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rusiška grybų ir bulvių sriuba

Rusiška grybų ir bulvių sriuba

Jums reikės

  • 1 lauro lapas
  • 3 šaukštai sviesto
  • 2 didelis morkos
  • 1 l vištienos sultinys
  • 2 šaukšteliai krapai plius papildomai
  • 59 ml miltai
  • 454 g grybai
  • 118 ml žalias svogūnas
  • 237 ml pusė ir pusė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 4 vidutinis iki 5 bulvių
  • 1 šaukštelis druskos

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus sviesto.
  2. Sudėkite morkas, žalią svogūną ir pakepinkite 5 minutes.
  3. Įpilkite 6 puodelius vištienos sultinio. Pagardinkite druska, pipirais, 2 arbatiniais šaukšteliais krapų ir įmeskite lauro lapą.
  4. Sudėkite pjaustytas bulves – uždenkite ir virkite 15-20 minučių. Bulvės turi būti kietos, bet minkštos.
  5. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
  6. Sudėkite grybus ir patroškinkite 5–7 minutes, kol jie lengvai paruduos.
  7. Įdėkite į sriubos puodą. Atskirame dubenyje sumaišykite pusę su puse ir ¼ puodelio miltų iki vientisos masės. Lėtai įmaišykite į sriubą ir švelniai užvirkite. Sriuba sutirštės.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 35 min