Rusiška žirnių sriuba
Jums reikės
- 1 didelis morkos
- 2 vištienos kulšelių
- 3 šaukštai krapai
- 8 porcijos alyvuogių aliejus
- 1 didelis svogūnas
- 8 porcijos druska pipirai
- 355 ml skaldyti žirniai
- 4 l vanduo; dar 3 puodeliai
Instrukcijos
- Į verdantį vandenį suberkite vištienos blauzdeles, virkite, kol beveik visiškai iškeps.
- Vištieną nukelkite nuo ugnies, nusausinkite ir nuplaukite.
- Mėsą nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais gabalėliais. Naują puodą vandens užvirinkite, į vandenį suberkite vištieną ir žirnelius. Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 20 min.
- Svogūnus pakepinkite su morkomis ir aliejumi, kepkite, kol daržovės suminkštės (7-10 min.).
- Suberkite krapus ir virkite dar 5 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
75 min