2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rusiška žirnių sriuba

Rusiška žirnių sriuba

Jums reikės

  • 1 didelis morkos
  • 2 vištienos kulšelių
  • 3 šaukštai krapai
  • 8 porcijos alyvuogių aliejus
  • 1 didelis svogūnas
  • 8 porcijos druska pipirai
  • 355 ml skaldyti žirniai
  • 4 l vanduo; dar 3 puodeliai

Instrukcijos

  1. Į verdantį vandenį suberkite vištienos blauzdeles, virkite, kol beveik visiškai iškeps.
  2. Vištieną nukelkite nuo ugnies, nusausinkite ir nuplaukite.
  3. Mėsą nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais gabalėliais. Naują puodą vandens užvirinkite, į vandenį suberkite vištieną ir žirnelius. Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 20 min.
  4. Svogūnus pakepinkite su morkomis ir aliejumi, kepkite, kol daržovės suminkštės (7-10 min.).
  5. Suberkite krapus ir virkite dar 5 minutes.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 75 min