2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rusiškas medaus pyragas

Rusiškas medaus pyragas

Jums reikės

  • 2 šaukšteliai kepimo soda
  • 70 g sviesto
  • 340 g kondensuotas pienas; kremas
  • 227 g sūrio kremas ; kremas
  • 3 kiaušiniai
  • 710 ml miltai
  • 454 g stora plakta grietinėlė; kremas
  • 2 šaukštai medus
  • 237 ml cukraus
  • 200 g sviestas; kremas
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas

Instrukcijos

  1. Ši pyrago tešla gaminama garų vonelėje. Įkaitinkite vandenį, naudodami dubenį, ant verdančio vandens; įsitikinkite, kad dubuo neištirpsta.
  2. Sudėkite sviestą, medų ir cukrų; leiskite pastovėti, kol viskas išsilydys. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su soda iki vientisos konsistencijos. Į tešlą pamažu supilkite kiaušinių mišinį, visą laiką maišykite. Virkite apie 30-40 minučių, kol pasikeis spalva. Nuimkite nuo garų vonelės, įpilkite vanilės ekstrakto ir palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Į tešlą įpilkite miltų; įdėjus miltų jis vis tiek gali būti lipnus. Įkaitinkite orkaitę iki 350 F ir kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Štai gudrybė, kaip ją išskleisti – paprasta. Miltų paviršius gausiai. Kadangi tešla yra lipni, tai padės lengviau dirbti su tešla. Taip pat galite pasverti kiekvieną tešlos gabalėlį; taip jie visi pasirodys vienodo dydžio. Įsitikinkite, kad jis yra pakankamai didelis, kad atitiktų formą, kurią vėliau iškirpsite. Norėdami perkelti jį į kepimo skardą, apvyniokite jį ant volelio ir išvyniokite ant kepimo skardos.
  4. Kepkite 5-7 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos. Kepimo proceso metu iškočiokite dar vieną sluoksnį, kad procesas paspartėtų. Kai baigsite, išimkite iš orkaitės ir išpjaukite kiekvieną apskritimą, padėdami lėkštę ant viršaus. Tai yra pagrindinė gudrybė, kad visos pusės būtų tobulos – iškepus pyragą supjaustyti. Jums reikės nupjautų dalių, kad galėtumėte vėliau papuošti. Nedėkite sluoksnių iš karto vienas ant kito, nes jie praras tolygią formą. Verčiau įsitikinkite, kad jie pirmiausia atvėsta ant lygaus paviršiaus. Kartokite, kol baigsite. Sviestą išplakite su kreminiu sūriu ir kondensuotu pienu. Kai jie gerai sumaišomi, įpilkite plaktos grietinėlės. Plakite, kol grietinėlė taps labai tiršta. Visą kremą tolygiai paskirstykite kiekvienam torto sluoksniui. Formuokite pyragą dėdami pyrago sluoksnius vieną ant kito. Papuoškite kaip norite.
  5. Leiskite per naktį stovėti šaldytuve. Prieš patiekiant, leiskite jam šiek tiek pailsėti iš šaldytuvo, nes jis suteiks daugiau drėgmės skoniui. Torto šonus papuošiau likusiais pyrago gabalėliais, kuriuos susmulkinu blenderiu. Dėl „medaus išvaizdos“ naudojau persikų uogienę, ji yra mano mėgstamiausia pyraguose. Norėdami sukurti bitę, ištirpinkite šokoladą mikrobangų krosnelėje; būtinai maišykite kas kelias sekundes. Į ištirpintą šokoladą įpilkite grietinėlės sūrio ir palikite mišinį 30 minučių pastovėti mikrobangų krosnelėje. Iš šokolado mišinio suformuokite mažas ovalias formas. Iš kiekvienos pusės įklijuokite migdolų gabalėlius, kad suformuotumėte sparnelius, o viršų papuoškite lydytu geltonu šokoladu. (tos mažos rankytės yra mano berniukai, padedantys man gaminti bites, jie labai džiaugėsi, kad pamatė rinkėjų aktyvumą)

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 180 min