Rusiškas pyragas "Muraveinik" (skruzdėlyno pyragas)
Jums reikės
- 1 šaukštelis kepimo soda
- 3 lazdos sviesto
- 1 gali kondensuotas pienas
- 1 kiaušinis
- 710 ml kanadiečių miltų
- 118 ml lazdyno riešutai
- 1 Valg aguonos
- 1 žiupsnelis druskos
- 118 ml kremas
- 237 ml cukraus
- 1 lazda crisco daržovių patrumpinimas
- 1 šaukštelis acto
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite 3 puodelius išsijotų miltų su 1 Crisco lazdele, kol susimaišys ir taps trupiniai.
- Įberkite žiupsnelį druskos. Nedideliame dubenyje plakite plaktuvu 1 kiaušinį ir 1 puodelį cukraus iki šviesiai geltonos spalvos ir gerai susimaišys.
- Įpilkite į miltų mišinį ir maišykite mentelėmis arba mentele, kol gerai susimaišys.
- Supilkite actą ant kepimo sodos nedideliame inde ir greitai išmaišykite. Nedelsdami sumaišykite su grietine ir palikite 2-5 minutes.
- Į miltų mišinį supilkite grietinės mišinį.
- Jei reikia, įberkite daugiau miltų, kad tešla nebūtų skysta. Ji turi būti sausainių tešlos konsistencijos. Uždenkite tešlą plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų. Po 1 valandos tešlą sulaužykite į mažesnius gabalėlius ir per mėsmalę perkiškite didelės skylės mėsmale. priedą. Tešlą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Pabandykite atskirti tešlos virveles ant kepimo skardos.
- Paruoštą tešlą įdėkite į orkaitės vidurį ir kepkite 20 minučių 350 ° F temperatūroje.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite sausainiams atvėsti, tada supjaustykite juos mažais gabalėliais.
- Sulaužytus sausainius sudėkite į didelį maišymo dubenį ir įmeskite į smulkintus lazdyno riešutus. Norėdami pagaminti grietinėlę, elektriniu rankiniu arba stovinčiu maišytuvu išplakite minkštą sviestą iki purumo, tada sutirštintame piene iki vientisos masės.
- Ant sausainių mišinio užpilti grietinėlę.
- Viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite per pusę. Formuodami tortą, suformuokite kiekvieną kauburėlį.
- Pabarstykite aguonomis, uždenkite plėvele ir prieš patiekdami padėkite pyragą į šaldytuvą bent 3 valandoms arba nakčiai.
- Patiekite šaltą su arbata... arba kava ir laikykite šaldytuve:D
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
65 min