2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rusiškas vinaigretas su burokėliais ir raugintais kopūstais

Rusiškas vinaigretas su burokėliais ir raugintais kopūstais

Jums reikės

  • 3 vidutinis burokėliai
  • 3 vidutinis morkos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 118 ml svogūnas
  • 3 vidutinis marinuoti agurkai
  • 3 vidutinis bulvės
  • 118 ml raugintų kopūstų
  • 1 Valg acto

Instrukcijos

  1. Vidutiniame puode virkite burokėlius 1 valandą arba tol, kol juos bus galima lengvai perverti peiliu. ARBA naudokite konservuotus burokėlius, kurių nereikia virti. Burokėlius nulupau prieš gamindama, daug lengviau, nei nulupti virtus. Atskirame puode verdau bulves ir morkas apie 30 minučių arba tol, kol peilis sklandžiai pereis per bulves. Nepervirkite bulvių.
  2. Daržoves nusausinkite ir atšaldykite arba palikite pastovėti, kol atvės iki kambario temperatūros (arba vėsiau). Nulupkite bulvių, burokėlių ir morkų odeles, o marinuotus agurkus, burokėlius, bulves, morkas ir svogūną smulkiai supjaustykite.
  3. Į atskirą dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus burokėlius.
  4. Atskirai sumaišykite burokėlius su 1 šaukštu saulėgrąžų aliejaus, kad burokėlių dažymas nepatektų ant kitų ingredientų.
  5. Sumaišykite burokėlius ir kitus ingredientus su 2 šaukštu saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštu acto. Jei norite, pagal skonį įdėkite daugiau raugintų kopūstų ar marinuotų agurkų. Laikyti šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 90 min