Rusiški Bulochki mazgai
Jums reikės
- 1 Valg sviestas; kambario temperatūra: trupiniai
- 100 g sviesto
- 1 g krekeriai
- 2 šaukšteliai mielės
- 1 kiaušinis; glazūra
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai miltai; trupiniai
- 946 ml miltai
- 355 ml pieno
- 3 šaukštai pienas; glazūra
- 1 šaukštelis druskos
- 1 Valg cukraus; glazūra
- 2 šaukštai cukraus; trupiniai
- 4 šaukštai cukraus
Instrukcijos
- Sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, mieles). Jo centre padarykite nedidelį plotelį, įpilkite kiaušinių ir pieno. Rankomis įmaišykite skystį į miltus. Minkykite tešlą maždaug minutę.
- Leiskite tešlai pailsėti. Dabar naudodami Kitchen Aid maišytuvą arba rankomis įmaišykite sviestą nedideliais kiekiais (apie 15 gramų). Darykite tai lėtai, kol viskas susimaišys. Minkykite tešlą 10 minučių, kol tešla nebelips prie rankų. Tešlą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite kilti apie valandą. Tešlą padalinkite į mažus, apvalius gabalėlius; jei naudojate virtuvines svarstykles, kiekvienas gabalas turėtų sverti apie 35 gramus. Uždenkite juos plastiku, kol dirbsite kurdami mazgus.
- Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plokščią, ovalo formą. ½ kiekvieno gabalo uždenkite uogiene.
- Susukite juos, viduje palikdami uogienę. Užsandarinkite kraštus ir kiekvieną ritinėlį suriškite į mazgą. Padėklo dugną ištepkite sviestu, pabarstykite gramų krekeriais.
- Kiaušinį, pieną ir cukrų išplakite ir sutepkite ant mazgų. Į atskirą dubenį suberkite miltus, cukrų ir sviestą. Padarykite iš jo trupinius.
- Pabarstykite mazgus miltų trupiniais (uždenkite visus išlindusius uogienės trūkumus).
Papildoma informacija
Porcijos
30
Gaminimo laikas
180 min