Rusiški Piroshki {su jautienos ir bulvių įdarais}
Jums reikės
- 710 ml duonos miltai
- 1 šaukšteliai krapai
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis krapai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 227 g labai malta mėsa
- 25 porcijos šviežiai maltų pipirų
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 237 ml neriebus pienas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 mažas svogūnas
- 25 porcijos pipirų
- 3 vidutinis bulvės
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukšteliai cukraus
- 237 ml miltai
- 3 šaukšteliai mielės
Instrukcijos
- Sudėkite tešlai skirtus ingredientus į duonos mašiną ir nustatykite tešlos režimą. (Jei neturite duonos aparato, tradicinių instrukcijų ieškokite AllRecipes.) Bulves subadykite šakute, paleiskite jas po vandeniu ir pabarstykite druska, tada mikrobangų krosnelėje 5–10 min., kol suminkštės. šakutė. Kol gaminsite jautienos įdarą, atidėkite juos į šalį, kad šiek tiek atvėstų.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, tada kepkite maltą mėsą su svogūnu ir česnaku, kol mėsa apskrus, o svogūnas taps minkštas ir skaidrus.
- Pagal skonį įberkite druskos, krapų ir šviežiai maltų pipirų. Tuo tarpu kietai išvirkite 2 kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite.
- Sumaišykite jas su mėsos mišiniu ir atidėkite atvėsti iki kambario temperatūros. Grįžkime prie bulvių: išskobkite bulvių minkštimą į dubenį ir sutrinkite šakute.
- Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol jie suminkštės ir paruduos. Uždenkite ir leiskite virti minutę, tada maišykite ir virkite, kol pradės prarasti drėgmę.
- Įpilkite šlakelį vandens, išmaišykite, uždenkite ir virkite dar minutę. Atidenkite ir maišykite, kol išnyks drėgmė, tada įpilkite dar vieną šlakelį vandens, uždenkite ir virkite maždaug minutę. Tęskite šį procesą, kol svogūnai pradės ruduoti ir karamelizuotis.
- Suberkite česnaką ir pakepinkite ir maišykite dar porą minučių. Svogūnus įmaišykite į bulvių košę ir pagardinkite druska, krapais, o tada pagal skonį įberkite pipirų. Atidėkite ir laikykite kambario temperatūroje. Kai tešla iškeps, ištraukite golfo kamuoliuko dydžio gabalėlius ir, naudodami kočėlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kiekvieną gabalėlį iškočiokite į maždaug 4 colių skersmens apskritimą. Panardinkite pirštus į puodelį vandens ir sudrėkinkite kraštus aplinkui, tada šaukštą ar du įdaro įdėkite į apskritimo vidurį. Tešlą užlenkite ant įdaro ir suimkite kraštus, kad sustingtų. Užpildytą tešlos siūle puse žemyn padėkite ant kepimo skardos, išklotos silikoniniu kilimėliu arba apipurkštos kepimo purkštuvu, palikdami tarp jų pakankamai vietos, kad mažosios kišenės iškiltų. Užpildome tris kepimo skardas, pilnas piroshki. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje kilti maždaug 20 minučių (ši dalis yra neprivaloma... tešla kildama taps tirštesnė, todėl jei norite įdaro mažiau tešlos, nedėkite neleiskite jiems pakilti prieš gaminant).
- Kepkite piroshki 350 F temperatūroje apie 30 minučių arba tol, kol jie taps auksinės rudos spalvos. (Arba galite juos kepti karštame aliejuje.)
Papildoma informacija
Porcijos
25
Gaminimo laikas
165 min