Rusų Rugelachas, t.y. Mamos garsieji Rogaliki
Jums reikės
- 1 šaukštai aktyvios mielės
- 946 ml kanadiečių miltų
- 237 ml šilto pieno
- 60 porcijos dabartiniai konservai
- 2 lazdos sviesto
Instrukcijos
- Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Kai jis ištirps, perkelkite jį į elektrinio maišytuvo dubenį. Norite, kad jis būtų šiltas, o ne karštas. Elektrinio maišytuvo dubenyje su plakimo antgaliu vidutiniu greičiu sumaišykite 2 lazdeles lydyto sviesto ir 1 puodelį šilto pieno. Vidutiniame dubenyje sumaišykite 4 puodelius miltų ir ¾ šaukštus mielių, tada įberkite 4 puodelius miltų, maždaug po ½ puodelio vienu metu, ir maišykite, kol ji taps vientisa ir nebelips prie dubens sienelių, jei reikia, nugramdykite dubenį. Kad miltai gerai susimaišytų, užtrunka tik 3–5 minutes. Tešla turi būti minkšta ir nelimpti prie rankų. Padalinkite tešlą į penkias lygias dalis ir laisvai uždenkite jas ant stalviršio plastikine plėvele, kol būsite pasiruošę naudoti. Ant lygaus nelimpančio paviršiaus iškočiokite dalį tešlos suformuokite į maždaug 11 colių apskritimą. Nereikia miltais pabarstyti paviršiaus, jei tai gera, lygi pjaustymo lenta.
- Tešlos viršų pabarstykite cukrumi ir per centrą perpjaukite 6 juosteles, kad susidarytų 12 trikampių.
- Į plačiosios trikampių dalies centrą pridėkite maždaug marmuro dydžio mėgstamų konservų. Bet kokiu atveju pradėkite ridenti rugelachą link centro. Po pirmojo vyniojimo šiek tiek nuspauskite kraštus, kad uogienė neišlįstų.
- Perkelkite į dubenį, kol jie dar karšti, ir kiekvieną sluoksnį gausiai pabarstykite cukraus pudra.
Papildoma informacija
Porcijos
60
Gaminimo laikas
80 min