Rytų Europos raudonųjų lęšių sriuba
Jums reikės
- 3 lauro lapai
- 425 g konservuotų pomidorų
- 1 Tbs česnako
- 2 Tbs maltų kmynų
- 1 Tbs medus
- 118 ml jogurtas
- 2 Tbs alyvuogių aliejus
- 355 ml lęšiai
- 473 ml svogūnas
- 1 Tbs raudonojo vyno acto
Instrukcijos
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Įdėkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite 5 minutes arba kol suminkštės. Įmaišykite raudonuosius lęšius ir kmynus ir virkite 1 minutę arba tol, kol kmynai bus kvapnūs ir lęšiai pasidengs aliejumi. Įmaišykite pomidorus su skysčiu, medumi, lauro lapais ir 7 puodeliais vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir užvirinkite.
- Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 20 minučių arba tol, kol lęšiai suminkštės ir subyrės, o sriuba taps tiršta.
- Jei reikia, į ploną sriubą įpilkite šiek tiek vandens.
- Išimkite lauro lapus, įmaišykite actą ir patiekite su jogurto gabalėliais.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min