2023/02/15 Rytų Europos Europos

Rytų Europos raudonųjų lęšių sriuba

Rytų Europos raudonųjų lęšių sriuba

Jums reikės

  • 3 lauro lapai
  • 425 g konservuotų pomidorų
  • 1 Tbs česnako
  • 2 Tbs maltų kmynų
  • 1 Tbs medus
  • 118 ml jogurtas
  • 2 Tbs alyvuogių aliejus
  • 355 ml lęšiai
  • 473 ml svogūnas
  • 1 Tbs raudonojo vyno acto

Instrukcijos

  1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  2. Įdėkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite 5 minutes arba kol suminkštės. Įmaišykite raudonuosius lęšius ir kmynus ir virkite 1 minutę arba tol, kol kmynai bus kvapnūs ir lęšiai pasidengs aliejumi. Įmaišykite pomidorus su skysčiu, medumi, lauro lapais ir 7 puodeliais vandens. Pagardinkite druska, pipirais ir užvirinkite.
  3. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 20 minučių arba tol, kol lęšiai suminkštės ir subyrės, o sriuba taps tiršta.
  4. Jei reikia, į ploną sriubą įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Išimkite lauro lapus, įmaišykite actą ir patiekite su jogurto gabalėliais.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min