Saulėje džiovintų pomidorų, grybų ir špinatų tofu kišas

Saulėje džiovintų pomidorų, grybų ir špinatų tofu kišas

Jums reikės

  • 237 ml kūdikių špinatų
  • 8 porcijos paprika
  • 237 ml grikių kruopos
  • 227 g cremini grybai
  • 1 šaukštelis petražolės
  • 1 šaukšteliai grūdų jūros druska
  • 118 ml baziliko lapai
  • 118 ml Žirniai
  • 3 didelis česnako skiltelės
  • 1 Valg malti linai
  • 1 šaukšteliai košerinė druska
  • 1 porai
  • 2 šaukštai maistingos mielės
  • 79 ml aliejuje supakuotų saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 1 Valg alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 8 porcijos pipirų dribsniai
  • 397 g blokuoti tofu
  • 3 šaukštai vandens
  • 237 ml migdolai

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 F ir lengvai sutepkite apvalią 10 colių pyrago formą. Arba, jei norite, galite naudoti 9 colių stiklinę pyrago indą. Išskalautą tofu suvyniokite į kelis rankšluosčius.
  2. Nedideliame dubenyje suplakite linų ir vandens mišinį ir atidėkite į šalį, kad jis sustingtų. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, avižų miltus (arba grikių miltus), petražoles, raudonėlį ir druską.
  3. Įpilkite linų mišinio ir aliejaus. Maišykite iki vientisos masės, pildami likusį vandenį, kol tešla taps lipni (maždaug sausainių tešlos konsistencijos). Tešla turi sulipti, kai paspausite tarp pirštų. Tešlą tolygiai sutrupinkite ant pyrago formos (ar pyrago formos) pagrindo. Pradėdami nuo keptuvės centro, tolygiai įspauskite mišinį į keptuvę, judėdami į išorę ir aukštyn keptuvės šonais. Tešloje padarykite keletą skylučių šakutei, kad galėtų išeiti oras.
  4. Kepkite plutą 350 F temperatūroje 13–16 minučių arba iki švelniai auksinės spalvos ir tvirtai liesti. Atidėkite atvėsti, kol baigsite ruošti įdarą. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 375 F. Įdarui: Tofu bloką padalinkite į 4 dalis ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Apdorokite tofu iki vientisos ir kreminės masės. Jei jis netampa kreminis, įpilkite nedidelį šlakelį migdolų pieno. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir ant vidutinės ugnies keletą minučių pakepinkite porą (arba svogūną) ir česnaką. Įmaišykite grybus, pagardinkite druska ir virkite ant vidutinės ugnies, kol didžioji dalis vandens nuvirs nuo grybų, maždaug 10–12 minučių. Įmaišykite žoleles, saulėje džiovintus pomidorus, špinatus, maistines mieles, raudonėlį, druską, pipirus ir raudonųjų pipirų dribsnius, kol susimaišys. Virkite, kol špinatai suvys. Galiausiai nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite apdorotą tofu, kol gerai susimaišys. Jei norite, pagardinkite pagal skonį. Supilkite mišinį į iškepusią plutą ir šaukštu išlyginkite iki vientisos masės.
  5. Kepkite quiche neuždengtą 375 F temperatūroje 33–37 minutes, kol kišas taps tvirtas. Norėdami gauti geriausius rezultatus, prieš bandydami pjaustyti kišą 15–20 minučių atvėsinkite ant vėsinimo stovo. Supjaustant šiltai pluta gali šiek tiek trupėti, bet nesijaudinkite. Suvyniokite likučius ir laikykite šaldytuve 3-4 dienas. Likusį kišą galima pašildyti orkaitėje ant kepimo skardos apie 15–20 minučių 350 F temperatūroje.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 80 min