Šilti pomidorų ir mozzarella bruschetta
Jums reikės
- 1 šaukštelis balzamiko acto
- 59 ml baziliko lapai
- 8 gabalas traški duona
- 227 g mocarela
- 1 didelis česnako skiltelė
- 473 ml vynuoginiai pomidorai
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
- 8 porcijos druskos ir šviežiai maltų pipirų
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Supjaustykite duoną plonomis (apie 1/2 colio) riekelėmis ir padėkite ant kepimo skardos.
- Kiekvienos riekelės viršūnes gausiai patepkite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 10 minučių ir išimkite iš orkaitės. Išlaikykite orkaitės temperatūrą. Tuo tarpu į vidutinį dubenį sumaišykite pomidorus, česnaką, alyvuogių aliejų ir balzamiko actą, kol pasidarys tolygiai padengtas. Kai duonos riekelės sušils, ant kiekvienos viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų mocarelos ir pomidorų. Grąžinkite duoną į orkaitę 6–8 minutėms, kad pomidorai ir mocarela sušiltų ir suminkštėtų.
- Išimkite iš orkaitės ir kiekvieną gabalėlį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Pabarstykite smulkintu baziliku, druska ir pipirais.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min