Šilti pomidorų ir mozzarella bruschetta

Šilti pomidorų ir mozzarella bruschetta

Jums reikės

  • 1 šaukštelis balzamiko acto
  • 59 ml baziliko lapai
  • 8 gabalas traški duona
  • 227 g mocarela
  • 1 didelis česnako skiltelė
  • 473 ml vynuoginiai pomidorai
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejus
  • 8 porcijos druskos ir šviežiai maltų pipirų

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Supjaustykite duoną plonomis (apie 1/2 colio) riekelėmis ir padėkite ant kepimo skardos.
  2. Kiekvienos riekelės viršūnes gausiai patepkite alyvuogių aliejumi.
  3. Kepkite 10 minučių ir išimkite iš orkaitės. Išlaikykite orkaitės temperatūrą. Tuo tarpu į vidutinį dubenį sumaišykite pomidorus, česnaką, alyvuogių aliejų ir balzamiko actą, kol pasidarys tolygiai padengtas. Kai duonos riekelės sušils, ant kiekvienos viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų mocarelos ir pomidorų. Grąžinkite duoną į orkaitę 6–8 minutėms, kad pomidorai ir mocarela sušiltų ir suminkštėtų.
  4. Išimkite iš orkaitės ir kiekvieną gabalėlį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
  5. Pabarstykite smulkintu baziliku, druska ir pipirais.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min