Skillingsboller, norvegiškos cinamono bandelės

Skillingsboller, norvegiškos cinamono bandelės

Jums reikės

  • 1 Valg cinamono
  • 638 g miltai
  • 1 šaukštelis malto kardamono
  • 1 pkt mielės
  • 355 ml pieno
  • 237 ml cukraus
  • 1 šaukštelis Valgomoji druska
  • 16 šaukštai sviesto

Instrukcijos

  1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite 1 gabalėlį sviesto.
  2. Supilkite pieną ir pakaitinkite, kol sušils.
  3. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite 1/2 puodelio cukraus ir kardamono ir maišykite, kol ištirps.
  4. Dideliame dubenyje arba stovo maišytuvo dubenyje su tešlos kabliu sumaišykite miltus, druską ir greitas mieles iki vientisos masės.
  5. Įpilkite skysčio ir minkykite, kol susidarys lipni tešla. Norėdami minkyti rankomis, išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite iki vientisos ir ne per daug lipnios masės maždaug 10 minučių, jei reikia, pabarstykite miltais, kad nepriliptų. Norėdami minkyti stovinčiu maišytuvu, minkykite vidutiniu mažu greičiu, kol tešla taps lygi ir elastinga. Jis turėtų atsitraukti nuo maišytuvo šonų, bet vos vos prilipti prie dugno. Jei ne, įberkite nedidelį kiekį miltų ir leiskite jiems visiškai įsimaišyti, kol pasieksite reikiamą tekstūrą.
  6. Įdėkite tešlos rutulį į didelį dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite dubenį šiltoje vietoje, kol pakils iki dvigubo dydžio, maždaug 30 minučių.
  7. Tuo tarpu mažame puode ant silpnos ugnies sumaišykite likusį sviesto lazdelę, cinamoną ir likusį 1/2 puodelio cukraus. Maišykite, kol sviestas tiesiog ištirps, tada leiskite atvėsti, kol tešla baigs kilti.
  8. Padalinkite tešlą į du vienodus rutulius.
  9. Su kočėlu iškočiokite vieną rutulį į maždaug 14 colių į šoną ir 1/2 colio storio kvadratą.
  10. Pabarstykite ant razinų.)
  11. Tešlą iškočiokite nuo savęs į tvirtą rąstą ir padėkite siūle žemyn ant pjaustymo lentos. Aštriu šefo peiliu švelniai pjaudami supjaustykite jį į 1 colio ritinius.
  12. Perkelkite ritinius ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, maždaug 1/2 colio atstumu.
  13. Pakartokite 6 ir 7 veiksmus su likusiu tešlos rutuliu, naudodami papildomą kepimo skardą (arba, jei neprieštaraujate, kad ritinėliai sulips, galite juos visus sudėti į vieną kepimo skardą). Uždenkite ritinius plastikine plėvele ir leiskite kilti šaldytuve 10–12 valandų.
  14. Išėmus iš orkaitės bandeles pabarstykite perliniu cukrumi arba granuliuotu cukrumi. Nuo bandelių karščio cukrus prilips, bet neištirps.) Leiskite atvėsti 5 minutes ir patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 25
Gaminimo laikas 45 min