Skinny Shrimp Alfredo Makaronai Kepti
Jums reikės
- 411 g konservuotų pomidorų
- 59 ml vištienos sultinys
- 170 g išgarintas pienas
- 1 Valg miltai
- 2 šaukštai petražolių lapeliai
- 4 gvazdikėliai česnako
- 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 28 g sūrio kremas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 2 šaukštai parmezano
- 1 šaukšteliai pipirų dribsniai
- 118 ml sumažinto riebumo mocarelos sūris
- 454 g krevetės
- 2 šaukštai sviesto
- 227 g penne makaronai
Instrukcijos
- Norėdami pagaminti alfredo padažą, ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Įdėkite česnako ir kepkite, dažnai maišydami, kol pasidarys kvapnus, apie 1–2 minutes.
- Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę. Palaipsniui supilkite pieną ir virkite nuolat plakant, kol šiek tiek sutirštės, apie 1-2 minutes. Įmaišykite kreminį sūrį ir vištienos sultinį iki vientisos masės, maždaug 1 minutę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Jei reikia, įpilkite daugiau vištienos sultinio, kol pasieksite norimą konsistenciją. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Kepimo skardą lengvai patepkite aliejumi arba padenkite nepridegančiu purškikliu.
- Sudėkite krevetes ant paruoštos kepimo skardos.
- Įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų.
- Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį. Dideliame puode su verdančiu pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas; gerai nusausinkite. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 350 laipsnių F. Lengvai padenkite 8x8 kepimo indą nepridegančiu purškalu. Dideliame dubenyje sumaišykite krevetes, makaronus, pomidorus, mocarelos sūrį, raudonųjų pipirų dribsnius ir alfredo padažą.
- Supilkite makaronų mišinį į paruoštą kepimo formą ir užpilkite parmezanu.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol pasidarys auksinės rudos spalvos, o sūris išsilydys, apie 10 minučių.
- Patiekite iš karto, jei norite, papuoškite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min