Skinny Shrimp Alfredo Makaronai Kepti

Skinny Shrimp Alfredo Makaronai Kepti

Jums reikės

  • 411 g konservuotų pomidorų
  • 59 ml vištienos sultinys
  • 170 g išgarintas pienas
  • 1 Valg miltai
  • 2 šaukštai petražolių lapeliai
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 28 g sūrio kremas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 2 šaukštai parmezano
  • 1 šaukšteliai pipirų dribsniai
  • 118 ml sumažinto riebumo mocarelos sūris
  • 454 g krevetės
  • 2 šaukštai sviesto
  • 227 g penne makaronai

Instrukcijos

  1. Norėdami pagaminti alfredo padažą, ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Įdėkite česnako ir kepkite, dažnai maišydami, kol pasidarys kvapnus, apie 1–2 minutes.
  3. Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę. Palaipsniui supilkite pieną ir virkite nuolat plakant, kol šiek tiek sutirštės, apie 1-2 minutes. Įmaišykite kreminį sūrį ir vištienos sultinį iki vientisos masės, maždaug 1 minutę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Jei reikia, įpilkite daugiau vištienos sultinio, kol pasieksite norimą konsistenciją. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Kepimo skardą lengvai patepkite aliejumi arba padenkite nepridegančiu purškikliu.
  5. Sudėkite krevetes ant paruoštos kepimo skardos.
  6. Įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų.
  7. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį. Dideliame puode su verdančiu pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas; gerai nusausinkite. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 350 laipsnių F. Lengvai padenkite 8x8 kepimo indą nepridegančiu purškalu. Dideliame dubenyje sumaišykite krevetes, makaronus, pomidorus, mocarelos sūrį, raudonųjų pipirų dribsnius ir alfredo padažą.
  8. Supilkite makaronų mišinį į paruoštą kepimo formą ir užpilkite parmezanu.
  9. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol pasidarys auksinės rudos spalvos, o sūris išsilydys, apie 10 minučių.
  10. Patiekite iš karto, jei norite, papuoškite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min