Skinny Spageti Skvošas Alfredo

Skinny Spageti Skvošas Alfredo

Jums reikės

  • 1 Valg sviesto
  • 1 Valg sūrio kremas)
  • 3 šaukštai miltai)
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 2 puodeliai pienas)
  • 60 g ne parmezano sūris
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 1 vidutinis spagečių skvošas

Instrukcijos

  1. Pirmiausia paruoškite spageti skvošą. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių.
  2. Spagetinį moliūgą perpjaukite per pusę dideliu aštriu peiliu, išskobkite sėklas ir nupjautąja puse žemyn dėkite ant kepimo skardos, padengtos vandeniu.
  3. Kepkite, kol suminkštės, maždaug valandą. Arba spageti skvošą laikykite sveiką. Dideliu peiliu giliai į moliūgą įkiškite kelias skylutes.
  4. Kepkite 60 minučių, išimkite iš orkaitės ir palikite 10–20 minučių pailsėti, prieš perpjaukite per pusę dideliu dantytu peiliu, kaip duonos peiliu. Išgriebkite sėklingą vidų, palikdami spagečių sruogelius. Kai iškeps, šakute švelniai nubraukite "spagečių" sruogelius į centrą. Padažui nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kai įkaista, suberkite česnaką ir pakepinkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes.
  5. Suberkite miltus ir išplakite į sviestą. Maišydami kepkite dar minutę.
  6. Įpilkite grietinėlės sūrio, pašildykite ir įmaišykite į sviesto mišinį.
  7. Įpilkite pieno ir gerai išplakite. Užvirinkite iki silpnos ugnies, tada nukelkite nuo ugnies.
  8. Įpilkite šviežiai tarkuoto sūrio ir druskos ir maišykite, kol ištirps, tik minutę ar dvi.
  9. Supilkite pusę padažo į kiekvieną spagečių moliūgo pusę (arba mažiau, jei naudojate mažesnį moliūgą). Švelniai išmaišykite, kad susimaišytų. Ant viršaus papildomai pabarstykite parmezano ir padėkite po keptuvės broileriu 2–3 minutėms, kol pasidarys auksinis ir putojantis.

Papildoma informacija

Porcijos 2
Gaminimo laikas 80 min