Skolebrød ~ norvegų „mokyklinės bandelės“
Jums reikės
- 473 ml duonos miltai
- 1 Valg sviesto
- 1 šaukšteliai kardamonas
- 1 šaukštelis cinamono
- 12 porcijos kokoso drožlių
- 1 šaukštai kukurūzų miltai
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštai miltai
- 12 porcijos apledėjimas
- 118 ml neriebus pienas
- 237 ml pieno
- 79 ml cukraus
- 1 šaukštelis vanilė
- 237 ml miltai
- 1 Valg mielės
Instrukcijos
- Sudėkite tešlos ingredientus į duonos mašiną ir nustatykite tešlos režimą. (Jei neturite duonos mašinos, instrukcijas rasite Kakemilla.) Kol laukiate tešlos, pasigaminkite kremo įdarą: Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite pieną ir vanilę. (ant kraštų susidarys nedideli burbuliukai). Kai pienas kaista, nedideliame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus ir kukurūzų miltus.
- Nukelkite pieną nuo ugnies ir į dubenį įpilkite maždaug 5 šaukštus karšto pieno, maišykite, kol visiškai susimaišys.
- Supilkite šį mišinį atgal į keptuvę su pienu ir vėl padėkite ant degiklio ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite kremą ir leiskite jam sutirštėti, virkite bent minutę pilnai užvirus. Atidėkite kreminį kremą atvėsti bent 30-40 minučių. Kai duonos tešla iškeps, padalinkite tešlą į 12 dalių ir rankomis arba kočėlu kiekvieną gabalėlį suformuokite į išlygintą apskritimą.
- Į apskritimo vidurį įpilkite maždaug valgomąjį šaukštą kreminio kremo ir suriškite tešlą ir suimkite ją ant kremo viršaus, kad kremas beveik padengtų (gerai, jei šiek tiek kremo matosi iš viršaus). Bandeles padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo kilimėliu arba apipurkštos kepimo purškikliu, apipurkškite kepimo purškikliu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20-30 minučių.
- Kepkite 400 laipsnių temperatūroje apie 8–10 minučių arba tol, kol bandelės taps auksinės rudos spalvos.
- Leiskite jiems atvėsti, tada apšlakstykite plonu glaistu (cukraus miltelių ir vandens mišiniu) ir pabarstykite kokosu.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
160 min