Jums reikės
- 237 ml obuolių sidras
- 2 šaukštai šoninės riebalai
- 14 šoninės gabalėliai
- 118 ml spanguolės
- 3 šalavijų lapai
- 1 gvazdikėlis česnako
- 0 šaukšteliai maltų pipirų
- 1 šaukštelis malta pikantiška
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 Valg petražolės
- 2 šalavijų lapai
- 2 šaukštai sviesto
- 1 šaukšteliai jūros druska
- 1 didelis spagečių skvošas
- 2 kalakutų krūtinėlės
- 473 ml kalakutienos sultinys
Instrukcijos
- Svogūną ir česnaką nulupkite, svogūną supjaustykite ketvirčiais.
- Virtuviniame kombaine sumaišykite 4 gabalėlius šoninės, svogūno, česnako ir šalavijų ir plakite maždaug 10 kartų, kol susmulkinsite.
- Vidutinėje keptuvėje įkaitinkite šoninės riebalus ir supilkite į keptuvę svogūnų mišinį. Virkite, retkarčiais pamaišydami, apie 8 minutes.
- Į faršą įpilkite spanguolių, pikantiškų prieskonių, druskos ir petražolių ir kepkite dar apie minutę.
- Nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Aštriu peiliu nuplaukite kalakutų krūtinėlę ir šiek tiek išlyginkite jas mėsos minkštikliu arba kočėlu, padengtu plastikine plėvele. Padalinkite įdarą tarp dviejų krūtinėlių ir tolygiai paskirstykite.
- Susukite krūtis ir padėkite jas nupjauta puse žemyn ant lentos ar padėklo. Kiekvieną ritinį apvyniokite 4–6 šoninės griežinėliais, pakiškite galus po kalakutu. Įkaitinkite orkaitę iki 400 F. Spagetinį moliūgą perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklas.
- Abi dalis sudėkite į didelę kepimo skardą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Skrudinkite 30 minučių. (Gerai palikite kalakutieną kambario temperatūroje, kol moliūgai iškeps.)
- Išimkite moliūgą iš orkaitės ir į moliūgo ertmę įdėkite į šoninę suvyniotus ritinius. Grąžinkite indą į orkaitę, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 350 F ir kepkite, kol kalakutienos ritinio vidinė temperatūra bus 155 F, maždaug vieną valandą ir 30 minučių. Kepimo laikas skirsis, todėl būtinai naudokite greito nuskaitymo mėsos termometrą ir stebėkite vidinę temperatūrą.
- Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir leiskite kalakutienai pailsėti apie dešimt minučių. Tai suteikia jums laiko pašildyti padažą ir pašildyti kitus garnyrus.
- Patiekite ritinį griežinėliais su gausiu sidro padažu.
- Vidutiniame puode sumaišykite kalakutienos sultinį, obuolių sidrą ir šalavijų lapus ir užvirinkite. Švelniai virkite, retkarčiais pamaišydami, apie 15 minučių, kol padažas sumažės ir šiek tiek sutirštės.
- Pašalinkite šalavijų lapus ir išmeskite. Šluotele įmeskite šalto sviesto kubelius ir plakite, kad įmaišytumėte. Padažas įgis sodraus blizgesio.
- Įberkite pipirų ir nukelkite nuo ugnies.
- Supilkite padažą į nedidelį ąsotį ir laikykite karštą, kol paruošite patiekti.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
180 min