Slėginė viryklė jautienos stroganovas
Jums reikės
- 414 ml jautienos sultinio
- 340 g kiaušinių makaronai
- 1 šaukšteliai rozmarinas
- 1 šaukšteliai čiobreliai
- 177 ml miltai
- 3 gvazdikėliai česnako
- 1 šaukštelis žinoma košerinė druska
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 didelis svogūnas
- 1 šaukšteliai svogūnų milteliai
- 1 šaukšteliai pipirų
- 2 kg nugarinės kepsnys
- 59 ml raudonas vynas
- 227 g kremas
Instrukcijos
- Galono dydžio maišelyje su užtrauktuku sumaišykite miltus, druską, pipirus, svogūnų miltelius, čiobrelius, rozmariną ir papriką.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną ir išmeskite, kad apskrustų.
- Į greitpuodį įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Dirbdami mažomis partijomis, neperpildydami puodo, apkepkite mėsą iš visų pusių. (man paėmė 4 partijas).
- Išimkite jautieną į lėkštę.
- Sudėkite svogūnus į greitpuodį, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus ir kepkite 5 minutes.
- Sudėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
- Vėl supilkite jautieną ir visas lėkštėje susikaupusias sultis. Įmaišykite jautienos sultinį ir vyną.
- Grietinę sudėkite į nedidelį dubenį. Į grietinę supilkite apie ¼ puodelio karštų sulčių iš greitpudžio ir išmaišykite. Padarykite tai keletą kartų, kol grietinė sušils. Įmaišykite šiltą grietinę į mėsą. Druska ir pipirų pagal skonį.
- Patiekite ant kiaušinių makaronų.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
40 min