2023/02/15 Rytų Europos Europos

Slėginė viryklė jautienos stroganovas

Slėginė viryklė jautienos stroganovas

Jums reikės

  • 414 ml jautienos sultinio
  • 340 g kiaušinių makaronai
  • 1 šaukšteliai rozmarinas
  • 1 šaukšteliai čiobreliai
  • 177 ml miltai
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 1 šaukštelis žinoma košerinė druska
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 šaukšteliai svogūnų milteliai
  • 1 šaukšteliai pipirų
  • 2 kg nugarinės kepsnys
  • 59 ml raudonas vynas
  • 227 g kremas

Instrukcijos

  1. Galono dydžio maišelyje su užtrauktuku sumaišykite miltus, druską, pipirus, svogūnų miltelius, čiobrelius, rozmariną ir papriką.
  2. Sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną ir išmeskite, kad apskrustų.
  3. Į greitpuodį įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Dirbdami mažomis partijomis, neperpildydami puodo, apkepkite mėsą iš visų pusių. (man paėmė 4 partijas).
  4. Išimkite jautieną į lėkštę.
  5. Sudėkite svogūnus į greitpuodį, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus ir kepkite 5 minutes.
  6. Sudėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
  7. Vėl supilkite jautieną ir visas lėkštėje susikaupusias sultis. Įmaišykite jautienos sultinį ir vyną.
  8. Grietinę sudėkite į nedidelį dubenį. Į grietinę supilkite apie ¼ puodelio karštų sulčių iš greitpudžio ir išmaišykite. Padarykite tai keletą kartų, kol grietinė sušils. Įmaišykite šiltą grietinę į mėsą. Druska ir pipirų pagal skonį.
  9. Patiekite ant kiaušinių makaronų.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 40 min