Sluoksniuotas Ratatouille
Jums reikės
- 1 mažas Baklažanas
- 2 česnako skiltelės
- 1 ilgas paprikas
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 0 šaukšteliai raudonėlio
- 0 šaukšteliai pipirų dribsniai
- 6 porcijos druskos ir pipirų
- 3 šakelės čiobreliai
- 237 ml pomidorų tyrė
- 1 skvošas
- 1 cukinijos
Instrukcijos
- Pomidorų tyrę supilkite į ovalios kepimo formos dugną, maždaug 10 colių per ilgą kelią. Į padažą suberkite pjaustytas česnako skilteles ir susmulkintą svogūną, įmaišykite raudonėlį, maltų raudonųjų pipirų dribsnius, vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, padažą gausiai pagardinkite druska ir pipirais. Baklažanų, cukinijų ir geltonojo moliūgo galus nupjaukite. Nupjaukite raudonosios paprikos viršūnę ir pašalinkite šerdį. Mandolino pjaustyklėje su reguliuojamais ašmenimis arba labai aštriu peiliu supjaustykite baklažaną, cukiniją, geltonąjį moliūgą ir raudonąją papriką labai plonais, maždaug 1/16 colio storio griežinėliais. .Ant pomidorų padažo išdėliokite paruoštų daržovių griežinėlius koncentriškai nuo kepimo indo išorinio krašto iki vidinės pusės, persidengdami taip, kad būtų matoma tik dalis kiekvieno plokščio paviršiaus, pakaitomis daržovės. Galite turėti saują likučių, kurie netelpa.
- Likusį šaukštą alyvuogių aliejaus apšlakstykite daržoves ir gausiai pagardinkite druska bei pipirais.
- Pirštų galiukais nuimkite lapus nuo čiobrelių šakelių, nuleiskite juos stiebu.
- Pabarstykite indą šviežiais čiobreliais. Uždenkite indą pergamentinio popieriaus gabalėliu, perpjautu taip, kad tilptų į vidų.
- Kepkite maždaug 45–55 minutes, kol daržovės išskirs skystį ir bus aiškiai iškepusios, tačiau likę šiek tiek struktūros, kad jos nebūtų visiškai suglebusios. Krašteliai neturi būti rudi, o aplink juos burbuliuoja pomidorų padažas.
- Patiekite su šlakeliu minkšto ožkos sūrio ant viršaus, vieną arba su traškia prancūziška duona, ant viršaus, polenta, kuskusu ar pasirinktu grūdeliu. Mėgaukitės!
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
45 min