Sodri ir paprasta prancūziška svogūnų sriuba

Sodri ir paprasta prancūziška svogūnų sriuba

Jums reikės

  • 1 kg jautienos sultinys
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 2 šaukštai cheresas
  • 4 gabalas duona
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 946 ml svogūnai
  • 59 ml parmezano sūris
  • 4 gabalas Provolone sūris
  • 4 porcijos druskos ir pipirų
  • 2 gabalas šveicariškas sūris
  • 118 ml sviesto

Instrukcijos

  1. Ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi 8 litrų puode ant vidutinės ugnies.
  2. Suberkite svogūnus ir nuolat maišykite, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Svogūnų neapkepkite.
  3. Įpilkite jautienos sultinio, šerio ir čiobrelių. Pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 30 minučių.
  4. Supilkite sriubą į orkaitėje tinkamus serviravimo dubenėlius ir ant kiekvieno uždėkite po vieną riekelę duonos (jei norite, duoną galite sulaužyti į gabalus).
  5. Sluoksniuokite kiekvieną duonos riekelę provolono gabalėliu, 1/2 riekelės kubeliais pjaustyto šveicariško ir 1 šaukštu parmezano sūrio.
  6. Padėkite dubenėlius ant sausainių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sūris pasidarys burbuliukai ir šiek tiek paruduos.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 65 min