Sodri ir paprasta prancūziška svogūnų sriuba
Jums reikės
- 1 kg jautienos sultinys
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 2 šaukštai cheresas
- 4 gabalas duona
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 946 ml svogūnai
- 59 ml parmezano sūris
- 4 gabalas Provolone sūris
- 4 porcijos druskos ir pipirų
- 2 gabalas šveicariškas sūris
- 118 ml sviesto
Instrukcijos
- Ištirpinkite sviestą su alyvuogių aliejumi 8 litrų puode ant vidutinės ugnies.
- Suberkite svogūnus ir nuolat maišykite, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Svogūnų neapkepkite.
- Įpilkite jautienos sultinio, šerio ir čiobrelių. Pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 30 minučių.
- Supilkite sriubą į orkaitėje tinkamus serviravimo dubenėlius ir ant kiekvieno uždėkite po vieną riekelę duonos (jei norite, duoną galite sulaužyti į gabalus).
- Sluoksniuokite kiekvieną duonos riekelę provolono gabalėliu, 1/2 riekelės kubeliais pjaustyto šveicariško ir 1 šaukštu parmezano sūrio.
- Padėkite dubenėlius ant sausainių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol sūris pasidarys burbuliukai ir šiek tiek paruduos.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
65 min