Sofijos vištienos paprikas
Jums reikės
- 355 ml pomidorai
- 1 Valg rapsų aliejus
- 118 ml vynas
- 2 šaukštai petražolės
- 2 didelis paprikos
- 0 šaukšteliai košerinė druska
- 1 Valg citrinos sulčių
- 59 ml kremas
- 118 ml vištienos sultinys
- 1 didelis svogūnas
- 2 šaukšteliai paprika
- 0 šaukšteliai pipirų
- 454 g vištienos krūtinėlės
Instrukcijos
- Vištieną pabarstykite druska ir pipirais.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų.
- Įdėkite vištieną ir kepkite, retkarčiais apversdami, kol paruduos, 3–5 minutes.
- Į keptuvę suberkite paprikas ir svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 5 minutes.
- Suberkite papriką ir maišydami kepkite, kol pasidarys kvapnus, apie 30 sekundžių.
- Įpilkite vyno; padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite maišydami, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 1/2 minutės.
- Įpilkite pomidorų, sultinio ir citrinos sulčių; užvirinkite. Vištieną ir susikaupusias sultis grąžinkite į keptuvę; sumažinkite ugnį iki gyvos ugnies. Ant vištienos užpilkite šiek tiek padažo ir virkite, retkarčiais apversdami, kol padažas sumažės ir vištiena iškeps, 6–8 minutes.
- Nukelkite nuo ugnies; įmaišyti grietinę.
- Pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min