2023/02/15 Rytų Europos Europos

Sofijos vištienos paprikas

Sofijos vištienos paprikas

Jums reikės

  • 355 ml pomidorai
  • 1 Valg rapsų aliejus
  • 118 ml vynas
  • 2 šaukštai petražolės
  • 2 didelis paprikos
  • 0 šaukšteliai košerinė druska
  • 1 Valg citrinos sulčių
  • 59 ml kremas
  • 118 ml vištienos sultinys
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 šaukšteliai paprika
  • 0 šaukšteliai pipirų
  • 454 g vištienos krūtinėlės

Instrukcijos

  1. Vištieną pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų.
  3. Įdėkite vištieną ir kepkite, retkarčiais apversdami, kol paruduos, 3–5 minutes.
  4. Į keptuvę suberkite paprikas ir svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies uždengę dangtį, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 5 minutes.
  5. Suberkite papriką ir maišydami kepkite, kol pasidarys kvapnus, apie 30 sekundžių.
  6. Įpilkite vyno; padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite maišydami, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 1/2 minutės.
  7. Įpilkite pomidorų, sultinio ir citrinos sulčių; užvirinkite. Vištieną ir susikaupusias sultis grąžinkite į keptuvę; sumažinkite ugnį iki gyvos ugnies. Ant vištienos užpilkite šiek tiek padažo ir virkite, retkarčiais apversdami, kol padažas sumažės ir vištiena iškeps, 6–8 minutes.
  8. Nukelkite nuo ugnies; įmaišyti grietinę.
  9. Pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min