Šokoladiniai blyneliai su braškėmis ir grietinėlės sūriu

Šokoladiniai blyneliai su braškėmis ir grietinėlės sūriu

Jums reikės

  • 59 ml šokolado
  • 4 šaukštai Kokosų aliejus
  • 113 g sūrio kremas
  • 2 kiaušiniai
  • 118 ml miltai
  • 1 šaukštelis riebios plaktos grietinėlės
  • 118 ml pieno
  • 118 ml cukraus pudra
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 6 braškių
  • 59 ml kakavos milteliai
  • 118 ml vandens

Instrukcijos

  1. Į trintuvą sudėkite vandenį, pieną, kiaušinius, susmulkintą šokoladą ir druską ir plakite kelias minutes, kol viskas susimaišys.
  2. Suberkite miltus ir kakavos miltelius ir vėl išmaišykite.
  3. Supilkite ištirpintą sviestą (arba aliejų) ir plakite 2 minutes. Uždenkite ir atvėsinkite tešlą mažiausiai 2 valandas. Per naktį padėjau šaldytuve. Kai pasiruošę gaminti blynelius, įkaitinkite blynelių keptuvę. Vidutiniame maišymo dubenyje suminkštintą kreminį sūrį išmaišykite iki kreminės masės.
  4. Suberkite cukraus pudrą ir plakite iki vientisos masės.
  5. Įpilkite grietinėlės ir vėl plakite. Atidėkite į šalį. Naudodami 1/4 c samtelių tešlos, kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje. Kepkite apie 1 minutę ant vidutinės ugnies. Kai pamatysite, kad kraštai yra pritvirtinti, pabandykite pastumti mentele po krepu. Jei jis plyšta, palikite dar 10 sekundžių ir bandykite dar kartą. Apverskite blynelį ir kepkite iš kitos pusės 10–15 sekundžių. Slyskite ant lėkštės. Pakartokite su likusia tešla.
  6. Kiekvieną blynelį ištepkite kreminio sūrio įdaru.
  7. Braškių skilteles dėkite tik ant pusės krepinio. Sulenkite per pusę ir vėl sulenkite.
  8. Padėkite ant serviravimo indo. Pakartokite su likusiais blyneliais. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 145 min