2023/03/08 vokiečių Europos

Šokoladinis žemės riešutų sviesto ritinys

Šokoladinis žemės riešutų sviesto ritinys

Jums reikės

  • 85 g kartaus saldaus šokolado
  • 118 ml sviesto
  • 6 šaukštai olandiškai apdoroti kakavos milteliai
  • 9 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai želatina
  • 3 šaukštai riebi grietinėlė
  • 118 ml riebios plaktos grietinėlės
  • 237 ml riešutų sviestas
  • 1 puodelis riešutų sviestas
  • 177 ml cukraus pudra
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 237 ml cukraus
  • 2 šaukštai šiltas vanduo

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Ištirpinkite šokoladą su 2 šaukštais vandens dvigubame katile.
  2. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. 18 x 13 želė ritininės formos dugną ištepkite minkštu sviestu, tada išklokite pergamentiniu popieriumi, o tada sviestu ir pabarstykite popieriumi miltais. Mikseriu išplakite 9 kiaušinių trynius vidutiniu greičiu ir spalva pasikeis. Šviesiai geltona.
  3. Įpilkite 1/2 puodelio cukraus ir plakite iki tirštos ir šviesios spalvos; maždaug 2 minutes. Sumažinkite greitį iki mažo ir įpilkite ištirpintą šokoladą, tada kakavos miltelius ir druską, kol viskas susimaišys. Kitame dubenyje išplakite 9 kiaušinių baltymus. Kai jie pradeda putoti, padidinkite maišytuvo greitį ir lėtai įpilkite 1/2 puodelio cukraus ir plakite, kol susidarys minkštos smailės. Lėtai įmaišykite pusę kiaušinių baltymų į šokolado mišinį.
  4. Įpilkite likusį kiaušinio baltymą ir sulenkite, kol nebeliks dryžių. Būkite atsargūs, kad nepermaišytumėte.
  5. Supilkite tešlą į paruoštą skardą ir tolygiai paskirstykite.
  6. Kepkite 20–25 minutes – viršus turi atšokti. Ant stalviršio paruoškite rankšluostį, pabarstykite kakavos milteliais. Kakavos milteliai neleis pyragui prilipti prie rankšluosčio. Kai pyragas iškeps, nedelsdami apverskite jį ant indų rankšluosčio ir nuimkite pergamentinį popierių.
  7. Rankšluostį ir pyragą susukti kartu ir palikti atvėsti. Grietinėlę ir 2/3 stiklinės cukraus pudros išplakti iki standumo. Atskirame dubenyje išplakite sviestą, žemės riešutų sviestą ir cukrų. Plaktą grietinėlę supilkite į žemės riešutų sviesto mišinį. Kai pyragas atvės, atidarykite jį ir patepkite žemės riešutų sviesto mišiniu. Neikite iki pat kraštų. Atsargiai perkočiokite be rankšluosčio ir per naktį padėkite į šaldytuvą uždengę. Puode sumaišykite grietinėlę, cukrų, 1/2 puodelio vandens ir kakavą. Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki ugnies ir nuolat plakite. Troškinkite 10 minučių, padažas turi būti tirštas ir panašus į karštą fudge padažą. Neleiskite užvirti.
  8. Nukelkite nuo ugnies. Mažame dubenyje želatiną apšlakstykite 1 1/2 šaukštelio vandens ir palaukite 5 minutes. Tada ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 8 sekundes. Visa želatina turi būti ištirpusi ir neliktų gabalėlių.
  9. Želatiną supilkite į šokoladą ir pertrinkite per vidutinį sietelį.
  10. Leiskite šokoladiniam glaistui atvėsti 10 minučių.
  11. Išimkite ritinį iš šaldytuvo ir padėkite ant vėsinimo grotelių su sausainių lakštu po juo.
  12. Glajų užpilkite ant torto, visiškai jį padengdami.
  13. Pilkite lėtai ir tolygiai, kad sumažintumėte glazūros nuostolius. Grąžinkite į šaldytuvą bent 30 minučių, bet ne ilgiau kaip 4 valandas. Nupjaukite po centimetrą nuo kiekvieno galo ir atsargiai išimkite ritinį dviem mentelėmis ir padėkite ant serviravimo indo. Išplakite grietinėlę ir sudėkite ant ritinio viršaus su žemės riešutų sviesto puodeliais kaip papuošimą.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 1440 min