Spagečių skvošas Alfredo su Pancetta ir žirniais
Jums reikės
- 59 ml vynas
- 2 šaukštai petražolės
- 1 šaukštelis čiobreliai
- 355 ml riebi grietinėlė
- 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 1 žiupsnelis muskato riešutas
- 177 ml pancetta
- 28 g parmezano sūris
- 237 ml žirniai
- 1 mažas askaloniniai česnakai
- 1 kg spagečių skvošas
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Spagečių skvošą perpjaukite per pusę ir išsėkite iš sėklų; paskrudinkite, tada susmulkinkite į sruogelius (žr. Kuko pastabą).
- Tuo tarpu kepkite pancetta didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol taps traški, maždaug 6 minutes.
- Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir čiobrelius ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 2 minutes. Įmaišykite vyną ir virkite, nugremždami visus apskrudusius gabalėlius, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 minutę.
- Įpilkite riebios grietinėlės, muskato riešuto, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir šiek tiek maltų pipirų.
- Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 3 minutes. Įmaišykite žirnelius ir parmezaną. Virkite, kol padažas taps tirštas ir kreminis, dar apie 1 minutę.
- Į padažą sudėkite skvošą ir pancetą. Grįžkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite, kol susimaišys, maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite petražolėmis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Spagečių skvošą perpjaukite per pusę ir išsėkite iš sėklų; paskrudinkite, tada susmulkinkite į sruogelius (žr. Kuko pastabą).
- Tuo tarpu kepkite pancetta didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol taps traški, maždaug 6 minutes.
- Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir čiobrelius ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 2 minutes. Įmaišykite vyną ir virkite, nugremždami visus apskrudusius gabalėlius, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 minutę.
- Įpilkite riebios grietinėlės, muskato riešuto, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir šiek tiek maltų pipirų.
- Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 3 minutes. Įmaišykite žirnelius ir parmezaną. Virkite, kol padažas taps tirštas ir kreminis, dar apie 1 minutę.
- Į padažą sudėkite skvošą ir pancetą. Grįžkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite, kol susimaišys, maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min