Spagečių skvošas Alfredo su Pancetta ir žirniais

Spagečių skvošas Alfredo su Pancetta ir žirniais

Jums reikės

  • 59 ml vynas
  • 2 šaukštai petražolės
  • 1 šaukštelis čiobreliai
  • 355 ml riebi grietinėlė
  • 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 1 žiupsnelis muskato riešutas
  • 177 ml pancetta
  • 28 g parmezano sūris
  • 237 ml žirniai
  • 1 mažas askaloniniai česnakai
  • 1 kg spagečių skvošas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Spagečių skvošą perpjaukite per pusę ir išsėkite iš sėklų; paskrudinkite, tada susmulkinkite į sruogelius (žr. Kuko pastabą).
  2. Tuo tarpu kepkite pancetta didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol taps traški, maždaug 6 minutes.
  3. Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir čiobrelius ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 2 minutes. Įmaišykite vyną ir virkite, nugremždami visus apskrudusius gabalėlius, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 minutę.
  4. Įpilkite riebios grietinėlės, muskato riešuto, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir šiek tiek maltų pipirų.
  5. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 3 minutes. Įmaišykite žirnelius ir parmezaną. Virkite, kol padažas taps tirštas ir kreminis, dar apie 1 minutę.
  6. Į padažą sudėkite skvošą ir pancetą. Grįžkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite, kol susimaišys, maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite petražolėmis.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Spagečių skvošą perpjaukite per pusę ir išsėkite iš sėklų; paskrudinkite, tada susmulkinkite į sruogelius (žr. Kuko pastabą).
  8. Tuo tarpu kepkite pancetta didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol taps traški, maždaug 6 minutes.
  9. Į keptuvę sudėkite šalotinius česnakus ir čiobrelius ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 2 minutes. Įmaišykite vyną ir virkite, nugremždami visus apskrudusius gabalėlius, kol didžioji dalis išgaruos, maždaug 1 minutę.
  10. Įpilkite riebios grietinėlės, muskato riešuto, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir šiek tiek maltų pipirų.
  11. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 3 minutes. Įmaišykite žirnelius ir parmezaną. Virkite, kol padažas taps tirštas ir kreminis, dar apie 1 minutę.
  12. Į padažą sudėkite skvošą ir pancetą. Grįžkite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite, kol susimaišys, maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min