Špinatai, feta ir pomidorų kišas

Špinatai, feta ir pomidorų kišas

Jums reikės

  • 10 vyšniniai pomidorai
  • 2 kiaušiniai
  • 118 ml fetos sūris
  • 283 g špinatų
  • 1 žiupsnelis sumaltas muskato riešutas
  • 237 ml pieno
  • 3 Tbs alyvuogių aliejus
  • 6 lakštai filo tešla
  • 118 ml svogūnas
  • 2 šaukšteliai sezamo sėklos

Instrukcijos

  1. Norėdami pagaminti plutą: 9 colių pyrago formą padenkite kepimo purkštuvu.
  2. Ant darbinio paviršiaus padėkite 1 filo lakštą ir ištepkite aliejumi.
  3. Pabarstykite ½ šaukštelio. sezamo sėklos. Ant viršaus uždėkite antrąjį filo lakštą ir sutepkite aliejumi. Ant viršaus uždėkite trečią filo lakštą, sutepkite aliejumi ir pabarstykite ½ šaukštelio. sezamo sėklos. Pakartokite filo ir aliejaus sluoksnius dar du kartus.
  4. Penktą filo lakštą pabarstykite likusiomis sezamo sėklomis, o ant viršaus uždėkite šeštą filo lakštą. Įspauskite į paruoštą pyrago formą; apipjaustykite kraštus žirklėmis.
  5. Įdarui gaminti: sumaišykite špinatus ir svogūną.
  6. Pabarstykite fetos sūriu ant Crust. Ant viršaus uždėkite špinatų mišinį. Ant kišo išdėliokite pomidorų puseles.
  7. Vidutiniame dubenyje išplakite visus ingredientus. Jei norite, pagardinkite druska ir pipirais.
  8. Supilkite Quiche tešlą ant plutos užpildymo. Padėkite kišą ant kepimo skardos ir kepkite 45–50 minučių arba tol, kol viršus paruduos, o centras sustings.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 45 min