Špinatai, feta ir pomidorų kišas
Jums reikės
- 10 vyšniniai pomidorai
- 2 kiaušiniai
- 118 ml fetos sūris
- 283 g špinatų
- 1 žiupsnelis sumaltas muskato riešutas
- 237 ml pieno
- 3 Tbs alyvuogių aliejus
- 6 lakštai filo tešla
- 118 ml svogūnas
- 2 šaukšteliai sezamo sėklos
Instrukcijos
- Norėdami pagaminti plutą: 9 colių pyrago formą padenkite kepimo purkštuvu.
- Ant darbinio paviršiaus padėkite 1 filo lakštą ir ištepkite aliejumi.
- Pabarstykite ½ šaukštelio. sezamo sėklos. Ant viršaus uždėkite antrąjį filo lakštą ir sutepkite aliejumi. Ant viršaus uždėkite trečią filo lakštą, sutepkite aliejumi ir pabarstykite ½ šaukštelio. sezamo sėklos. Pakartokite filo ir aliejaus sluoksnius dar du kartus.
- Penktą filo lakštą pabarstykite likusiomis sezamo sėklomis, o ant viršaus uždėkite šeštą filo lakštą. Įspauskite į paruoštą pyrago formą; apipjaustykite kraštus žirklėmis.
- Įdarui gaminti: sumaišykite špinatus ir svogūną.
- Pabarstykite fetos sūriu ant Crust. Ant viršaus uždėkite špinatų mišinį. Ant kišo išdėliokite pomidorų puseles.
- Vidutiniame dubenyje išplakite visus ingredientus. Jei norite, pagardinkite druska ir pipirais.
- Supilkite Quiche tešlą ant plutos užpildymo. Padėkite kišą ant kepimo skardos ir kepkite 45–50 minučių arba tol, kol viršus paruduos, o centras sustings.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
45 min