Špinatų artišokai ir Brie blyneliai su saldžiu medaus padažu
Jums reikės
- 227 g brie ratas
- 3 šaukštai sviesto
- 1 šaukšteliai pipirų
- 2 didelis kiaušiniai
- 118 ml miltai
- 59 ml petražolės
- 2 gvazdikėliai česnako
- 3 šaukštai medus
- 340 g marinuotų artišokų širdelių
- 177 ml pieno
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 59 ml parmezano sūris
- 118 ml konditerijos miltai
- 1 šaukšteliai pipirų
- 0 šaukšteliai druskos
- 227 g špinatų
- 118 ml vandens
Instrukcijos
- Pradėkite nuo blynelių gaminimo.
- Į nedidelį puodą supilkite sviestą ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Įpilkite rudo sviesto ir plakite 30 sekundžių arba kol gerai susimaišys.
- Krepinę tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių. Tai leidžia burbuliukams nuslūgti, todėl kepimo metu blyneliai suplyš. Tešla išsilaikys iki 48 valandų.
- Įdėkite sviesto arba kepimo purškalo (aš mėgstu naudoti kepimo purškiklį), kad padengtumėte.
- Supilkite 1/3 puodelio tešlos į keptuvės vidurį ir pasukite, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepkite 30 sekundžių ir apverskite. Virkite dar 10 sekundžių ir nuimkite ant pjaustymo lentos.
- Padėkite juos lygiai, kad jie galėtų atvėsti. Tęskite, kol baigsis visa tešla. Padaro apie 10 blynelių.
- Įkaitinkite didelę keptuvę vidutinės ugnies ir įdėkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir česnako.
- Jei naudojate, įberkite druskos, pipirų ir maltų raudonųjų pipirų, virkite 2 minutes. Įmaišykite špinatus ir artišokus, virkite 5–6 minutes, kol špinatai visiškai suvys. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir įmaišykite parmezano sūrį, tada išjunkite ugnį.
- Sumaišykite alyvuogių aliejų ir medų.
- Sudėkite į nedidelį padažo puodą ir pašildykite. Laikykite šiltai, kol būsite pasiruošę naudoti. Tai galite padaryti ir mikrobangų krosnelėje. Nuvalykite keptuvę švariai ir įkaitinkite ant vidutinės-mažos ugnies. Vienu metu dirbdami su vienu krepu, padėkite jį į keptuvę.
- Ant vieno ketvirčio (iš esmės padarykite trikampį) blyno uždėkite keletą griežinėlių brie.
- Sluoksniuokite ant špinatų ir artišokų įdaro ir ant viršaus uždėkite dar keletą brie griežinėlių. Sulenkite krepio apačią ir vėl užlenkite, kad susidarytų trikampis. Virkite apie 2–3 minutes, tada apverskite ir virkite dar 2–3 minutes arba tol, kol brie išsilydys ir taps lipni. Kartokite su likusiais blyneliais, kol išnyks brie ir įdaras. Man pavyko pagaminti šešis blynelius.
- Medaus padažą nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite susmulkintas petražoles.
- Apšlakstykite blynelį šiltu medaus padažu ir įsigilinkite!
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
50 min