Špinatų ir artišokų pica

Špinatų ir artišokų pica

Jums reikės

  • 1 šaukštelis pipirų
  • 57 g sūris
  • 1 šaukštelis bazilikas
  • 2 šaukštai bazilikas
  • 237 ml mocarela
  • 283 g špinatų
  • 3 didelių gvazdikėlių česnako
  • 1 Valg citrinos sulčių
  • 473 ml marinuotų artišokų širdelių
  • 59 ml alyvuogių aliejus
  • 2 šaukštai pušies riešutai
  • 454 g picos tešla
  • 1 šaukšteliai druskos

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite nedidelę keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus ir česnako. Virkite 1–2 minutes, kol česnakas taps kvapnus (ATIDŽIAI žiūrėkite! Česnako nesudeginkite).
  2. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite baziliką, citrinos sultis, pipirus ir druską. Atidėkite į šalį. Kai tešla pakils, sumuškite ir vėl padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iš tokio tešlos kiekio iš mano 12 colių ketaus keptuvės gavosi 2 picos plutos. Jei naudojate 8 colių keptuvę, galite gauti 3 pluteles. Tešlą tolygiai padalinkite per pusę (arba trečdalius).
  3. Tešlą iškočiokite šiek tiek didesnę nei jūsų keptuvės dydis.
  4. Be to, padėkite savo ketaus keptuvę ant viryklės degiklio, padidindami šilumą. Norite kaitinti keptuvę 10 minučių. Jei jis pradeda daug rūkyti, galite šiek tiek sumažinti šilumą. Bet jūs norite, kad jis būtų KARŠTAS. Kol keptuvė kaista, pradėkite dėti priedus ant tešlos.
  5. Ant kiekvienos picos ištepkite pusę česnako aliejaus, tada tolygiai paskleiskite špinatus (įsitikinkite, kad iš špinatų išspaudėte skysčio perteklių) ant abiejų picų. Ant viršaus uždėkite mocarelos sūrio, tada artišokų, tada pabarstykite mėlynojo pelėsio sūrio trupiniais ir užbaikite pabarstykite pušies riešutais. Kai jūsų keptuvė įkaista, atsargiai pakelkite picą (laikydami už pergamentinio popieriaus kraštų) ir įdėkite keptuvę.
  6. Leiskite virti ne ilgiau kaip 25 sekundes. Po 25 sekundžių išjunkite ugnį, paimkite keptuvę ir pašaukite į orkaitę tiesiai po broileriu. Kepkite 1 minutę, tada, naudodami puodo laikiklį, paimkite už rankenos ir pasukite 180 laipsnių kampu, kepdami dar tik 1 minutę.
  7. Nedelsdami nuimkite ir padėkite ant viryklės. Atsargiai pakelkite arba ištraukite picą ir pakartokite su kita pica. Pabarstykite abi picas šviežiais bazilikais. Supjaustykite ir patiekite!*Jei norite, kad pica būtų visiškai kepama orkaitėje, tiesiog praleiskite keptuvę ir broilerį. Vietoj to įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių ir kepkite picą 25–30 minučių.
  8. Išimkite ir apibarstykite baziliku.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 85 min