Sultingi ir švelnūs švediški mėsos kukuliai su sodriu padažu

Sultingi ir švelnūs švediški mėsos kukuliai su sodriu padažu

Jums reikės

  • 1 šaukšteliai obuolių sidro actas
  • 2 didelis kiaušiniai
  • 1 lapelis plokščios petražolės
  • 3 šaukštai miltai
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 454 g maltos jautienos griebtuvas
  • 0 šaukšteliai maltų pipirų
  • 340 g malta kiauliena
  • 18 g košerinė druska
  • 473 ml vištienos sultinys
  • 118 ml pieno
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 1 šaukštelis sojų padažas
  • 5 šaukštai sviesto
  • 40 porcijos daržovių aliejus
  • 85 g duona

Instrukcijos

  1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite duoną su pienu, išmeskite, kad apsemtų.
  2. Palikite stovėti, kol duona visiškai suminkštės ir susigers didžioji dalis pieno, apie 10 minučių.
  3. Tuo tarpu nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
  4. Sudėkite pusę susmulkinto svogūno ir maišydami kepkite, kol svogūnas taps auksinis ir minkštas, maždaug 7 minutes.
  5. Stendiniame maišytuve su mentelės priedu arba virtuvės kombainu sumaišykite maltą jautieną, kiaulieną, duoną ir likusį pieną, virtą svogūną, likusį žalią svogūną, 4 arbatinius šaukštelius druskos, kiaušinius, baltuosius pipirus ir kvapiuosius pipirus. Pradėdami mažu greičiu ir didindami iki vidutinio didelio, plakite mišinį, kol ingredientai gerai susimaišys, maždaug nuo 30 sekundžių iki 1 minutės.
  6. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei reikia, panardinę rankas į vandenį, kad mėsos kukulių mišinys nepriliptų, maždaug 1 valgomojo šaukšto dydžio kotletų mišinio dalis susukite į šiek tiek mažesnius nei golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus.
  7. Įkaitinkite apie 1/2 colio aliejaus plačioje keptuvėje iki 350 ° F. Dirbdami dalimis, sudėkite kotletus į aliejų ir kepkite, apversdami, kol gerai apskrus, apie 2 minutes.
  8. Apkepusius kotletus perkelkite ant grotelių ir laikykite šiltai orkaitėje.
  9. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite likusius 3 šaukštus sviesto, kol susidarys putos.
  10. Suberkite miltus ir plakite, kol išnyks žalių miltų kvapas, apie 3 minutes.
  11. Supilkite vištienos sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės, apie 3 minutes.
  12. Išplakti sojos padažu ir sidro actu. Pagardinkite druska ir baltais pipirais.
  13. Sudėkite kotletus į padažą ir išmaišykite, kad apsemtų. Troškinkite, kol mėsos kukuliai įkais.
  14. Patiekite iš karto su sviestu pateptomis bulvėmis ir bruknių uogiene arba kaip užkandį su dantų krapštukais.

Papildoma informacija

Porcijos 40
Gaminimo laikas 90 min