Sultingi ir švelnūs švediški mėsos kukuliai su sodriu padažu
Jums reikės
- 1 šaukšteliai obuolių sidro actas
- 2 didelis kiaušiniai
- 1 lapelis plokščios petražolės
- 3 šaukštai miltai
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 454 g maltos jautienos griebtuvas
- 0 šaukšteliai maltų pipirų
- 340 g malta kiauliena
- 18 g košerinė druska
- 473 ml vištienos sultinys
- 118 ml pieno
- 1 vidutinis svogūnas
- 1 šaukštelis sojų padažas
- 5 šaukštai sviesto
- 40 porcijos daržovių aliejus
- 85 g duona
Instrukcijos
- Vidutiniame dubenyje sumaišykite duoną su pienu, išmeskite, kad apsemtų.
- Palikite stovėti, kol duona visiškai suminkštės ir susigers didžioji dalis pieno, apie 10 minučių.
- Tuo tarpu nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
- Sudėkite pusę susmulkinto svogūno ir maišydami kepkite, kol svogūnas taps auksinis ir minkštas, maždaug 7 minutes.
- Stendiniame maišytuve su mentelės priedu arba virtuvės kombainu sumaišykite maltą jautieną, kiaulieną, duoną ir likusį pieną, virtą svogūną, likusį žalią svogūną, 4 arbatinius šaukštelius druskos, kiaušinius, baltuosius pipirus ir kvapiuosius pipirus. Pradėdami mažu greičiu ir didindami iki vidutinio didelio, plakite mišinį, kol ingredientai gerai susimaišys, maždaug nuo 30 sekundžių iki 1 minutės.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei reikia, panardinę rankas į vandenį, kad mėsos kukulių mišinys nepriliptų, maždaug 1 valgomojo šaukšto dydžio kotletų mišinio dalis susukite į šiek tiek mažesnius nei golfo kamuoliuko dydžio rutuliukus.
- Įkaitinkite apie 1/2 colio aliejaus plačioje keptuvėje iki 350 ° F. Dirbdami dalimis, sudėkite kotletus į aliejų ir kepkite, apversdami, kol gerai apskrus, apie 2 minutes.
- Apkepusius kotletus perkelkite ant grotelių ir laikykite šiltai orkaitėje.
- Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite likusius 3 šaukštus sviesto, kol susidarys putos.
- Suberkite miltus ir plakite, kol išnyks žalių miltų kvapas, apie 3 minutes.
- Supilkite vištienos sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol sutirštės, apie 3 minutes.
- Išplakti sojos padažu ir sidro actu. Pagardinkite druska ir baltais pipirais.
- Sudėkite kotletus į padažą ir išmaišykite, kad apsemtų. Troškinkite, kol mėsos kukuliai įkais.
- Patiekite iš karto su sviestu pateptomis bulvėmis ir bruknių uogiene arba kaip užkandį su dantų krapštukais.
Papildoma informacija
Porcijos
40
Gaminimo laikas
90 min