2023/02/15 Rytų Europos Europos

Sultingi sviestiniai mėsainiai su saldžiu rusišku padažu ir rukolos pesto

Sultingi sviestiniai mėsainiai su saldžiu rusišku padažu ir rukolos pesto

Jums reikės

  • 1 šaukštelis penkių prieskonių milteliai
  • 473 ml kūdikis rukola
  • 2 šaukštai balzamiko acto
  • 3 šaukštai balzamiko acto
  • 3 šaukštai sviesto
  • 1 Valg kaparėliai
  • 2 šaukštai karnikonai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 18 porcijos druskos ir maltų pipirų
  • 18 Havajų suktinukai
  • 2 šaukštai kečupas
  • 907 g Malta jautiena
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • 118 ml majonezo
  • 59 ml alyvuogių aliejus
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 9 gabalas aštrus čederis
  • 3 šaukštai graikiniai riešutai
  • 1 vidutinis svogūnas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Suberkite svogūnus, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite pakeptus svogūnus, penkių prieskonių miltelius ir 1 šaukštą balzamiko acto ir pagardinkite gausiu žiupsneliu druskos bei pipirų.
  4. Įpilkite maždaug ketvirtadalį maltos jautienos ir švelniai sumaišykite, kol susimaišys.
  5. Sudėkite likusią maltą jautieną ir atsargiai išmaišykite, nepermaišydami.
  6. Mėsą padalinkite į maždaug 2 uncijos dalis ir iš kiekvienos suformuokite rutulį. Į kiekvieno rutulio centrą įdėkite po kubelį sviesto, tada lengvai įspauskite į maždaug 3/4 colio storio ir 2 colių skersmens paplotėlius.
  7. Įkaitinkite grilį arba kepsninę iki vidutinio aukščio. Kepkite slankiklius maždaug 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kad jie būtų vidutiniškai apskrudę. Apvertę kiekvieną slankiklį apšlakstykite trupučiu likusio balzamiko. Maždaug 2 minutes prieš baigiant virti ant kiekvieno slankiklio uždėkite po du čederio gabalėlius.
  8. Dėkite slankiklius ant bandelių, patiekite su padažais ant šono.
  9. Mažame dubenyje sumaišykite majonezą, kornikonus, kečupą, balzamiko ir kaparėlių; maišykite, kol susimaišys.
  10. Sumaišykite česnaką ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus smulkintuvu arba virtuviniu kombainu ir plakite, kol česnakas susmulkins.
  11. Suberkite skrudintus graikinius riešutus ir plakite, kol susmulkinsite.
  12. Įpilkite rukolos, likusių 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, pagardinkite druska. Pulsuokite tik tol, kol viskas bus smulkiai pjaustyta, o ne tyrė.

Papildoma informacija

Porcijos 18
Gaminimo laikas 50 min