Sultingi sviestiniai mėsainiai su saldžiu rusišku padažu ir rukolos pesto
Jums reikės
- 1 šaukštelis penkių prieskonių milteliai
- 473 ml kūdikis rukola
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 3 šaukštai balzamiko acto
- 3 šaukštai sviesto
- 1 Valg kaparėliai
- 2 šaukštai karnikonai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 18 porcijos druskos ir maltų pipirų
- 18 Havajų suktinukai
- 2 šaukštai kečupas
- 907 g Malta jautiena
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 118 ml majonezo
- 59 ml alyvuogių aliejus
- 3 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 žiupsnelis druskos
- 9 gabalas aštrus čederis
- 3 šaukštai graikiniai riešutai
- 1 vidutinis svogūnas
Instrukcijos
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- Suberkite svogūnus, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
- Dideliame dubenyje sumaišykite pakeptus svogūnus, penkių prieskonių miltelius ir 1 šaukštą balzamiko acto ir pagardinkite gausiu žiupsneliu druskos bei pipirų.
- Įpilkite maždaug ketvirtadalį maltos jautienos ir švelniai sumaišykite, kol susimaišys.
- Sudėkite likusią maltą jautieną ir atsargiai išmaišykite, nepermaišydami.
- Mėsą padalinkite į maždaug 2 uncijos dalis ir iš kiekvienos suformuokite rutulį. Į kiekvieno rutulio centrą įdėkite po kubelį sviesto, tada lengvai įspauskite į maždaug 3/4 colio storio ir 2 colių skersmens paplotėlius.
- Įkaitinkite grilį arba kepsninę iki vidutinio aukščio. Kepkite slankiklius maždaug 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kad jie būtų vidutiniškai apskrudę. Apvertę kiekvieną slankiklį apšlakstykite trupučiu likusio balzamiko. Maždaug 2 minutes prieš baigiant virti ant kiekvieno slankiklio uždėkite po du čederio gabalėlius.
- Dėkite slankiklius ant bandelių, patiekite su padažais ant šono.
- Mažame dubenyje sumaišykite majonezą, kornikonus, kečupą, balzamiko ir kaparėlių; maišykite, kol susimaišys.
- Sumaišykite česnaką ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus smulkintuvu arba virtuviniu kombainu ir plakite, kol česnakas susmulkins.
- Suberkite skrudintus graikinius riešutus ir plakite, kol susmulkinsite.
- Įpilkite rukolos, likusių 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, pagardinkite druska. Pulsuokite tik tol, kol viskas bus smulkiai pjaustyta, o ne tyrė.
Papildoma informacija
Porcijos
18
Gaminimo laikas
50 min