Suomijos kardamono suktinukai
Jums reikės
- 4 šaukšteliai aktyvios mielės
- 118 ml sviesto
- 1 Valg kardamonas
- 3 šaukšteliai cinamono
- 1 kiaušinis
- 2 kiaušiniai
- 946 ml miltai
- 237 ml pieno
- 1 šaukšteliai druskos
- 118 ml cukraus
- 28 porcijos turbinado cukrus
Instrukcijos
- Mažame dubenyje sumaišykite pieną, ½ puodelio cukraus ir mieles ir išmaišykite.
- Leiskite pastovėti apie 10 minučių, kol mielės ištirps ir pradės burbuliuoti. Į maišytuvo dubenį įmuškite kiaušinius, sviesto lazdelę, kardamoną, druską ir naudodamiesi mentelės priedu viską išmaišykite.
- Įpilkite mielių mišinio ir toliau maišykite, kol gerai susimaišys. Pakeiskite tešlos kabliuką ir po puodelį dėkite miltų ir maišykite, kol subersite visus miltus. Jei tešla per lipni, įberkite dar šiek tiek miltų, bet maišykite toliau, kol tešla atsiskirs nuo dubens ir suformuos rutulį. Į didelį dubenį įpilkite šiek tiek aliejaus, apie šaukštą ir dėkite tešlą į dubenį, iškočiodami. aplinkui taip, kad ant viso patektų aliejaus, taip neišdžiūtų. Uždenkite dubenį plastikine plėvele. Turite leisti tešlai pakilti porą valandų, kol ji padvigubės. Taip pat galite atlikti mano triuką, kai aš įjungiu orkaitę maždaug 1–2 minutėms, kol ji sušils, ir įdedu dubenį į orkaitę, uždarykite dureles, įsitikinkite, kad išjungėte orkaitę ir maždaug po pusvalandžio. tešla būtų padvigubėjusi.Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir cinamoną užpilui. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
- Ant darbinio paviršiaus įpilkite šiek tiek miltų. Švelniai pradurkite tešlą ir padėkite ją ant darbinio paviršiaus.
- Tešlą supjaustykite į 4 lygias dalis. Dirbdami su vienu gabalu, uždenkite kitus ritinėlius, kad jie neišdžiūtų.
- Kiekvieną gabalėlį iškočiokite kuo ploniau, turėtų būti apie 12 colių x 18 colių. Teptuku ar peiliu ištepkite šiek tiek sviesto. Įsitikinkite, kad jis gražiai išteptas sviestu.
- Pabarstykite šiek tiek cinamono cukraus per visą paviršių, kiek norite.
- Susukite į tankų rąstą, pradėdami nuo siauresnės pusės. Ištieskite tešlos rąstą priešais save ir šiek tiek įpjaukite jį įstrižai, pakaitomis aukštyn ir žemyn, kad riekelės būtų riebios „v“ formos, o „v“ taškas būtų maždaug 2 cm (3/4 colio) o pagrindas apie 5 cm (2 coliai).
- Padėkite ant paruoštos kepimo skardos. Pakartokite su likusiais tešlos gabalėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 350 F laipsnių.
- Leiskite suktinukams pastovėti apie 30 minučių, kad pakiltų.
- Aptepkite suktinukus kiaušinio plovimu ir pabarstykite Turbinado cukrumi arba paprastu cukrumi.
Papildoma informacija
Porcijos
28
Gaminimo laikas
83 min