Suomijos mėsos kukuliai (Lihapyorykoita)
Jums reikės
- 237 ml duonos trupiniai
- 59 ml sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai miltai
- 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
- 454 g Malta jautiena
- 473 ml pieno
- 2 šaukšteliai druskos
- 118 ml plakta grietinėlė
- 1 svogūnas
Instrukcijos
- Dubenyje rankomis sumaišykite maltą jautieną, duonos trupinius, svogūną, kiaušinį, grietinėlę, druską ir kvapiuosius pipirus, kol tolygiai susimaišys.
- Supilkite mišinį į golfo kamuoliuko dydžio rutulius.
- Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite maždaug pusę kotletų ištirpintame svieste, kol iš visų pusių tolygiai apskrus, 5–7 minutes; išimkite į lėkštę ir pakartokite su likusiais kotletais, kai baigsite, skystį palikite keptuvėje.
- Miltus persijokite į keptuvės lašinukus; kepkite miltus keptuvės lašeliuose iki rudos spalvos 2–3 minutes. Lėtai srovei supilkite pieną į keptuvę, intensyviai plakdami; į masę supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei nemokate gaminti padažo ir susidaro gabalėlių, padažą galite supilti per sietelį. Grąžinkite visus kotletus į keptuvę; maišykite, kad pasidengtų padažu. Mišinį užvirinkite ir virkite, kol kotletai iškeps, 15–20 minučių.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
50 min