Suomijos mėsos kukuliai (Lihapyorykoita)

Suomijos mėsos kukuliai (Lihapyorykoita)

Jums reikės

  • 237 ml duonos trupiniai
  • 59 ml sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai miltai
  • 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 454 g Malta jautiena
  • 473 ml pieno
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 118 ml plakta grietinėlė
  • 1 svogūnas

Instrukcijos

  1. Dubenyje rankomis sumaišykite maltą jautieną, duonos trupinius, svogūną, kiaušinį, grietinėlę, druską ir kvapiuosius pipirus, kol tolygiai susimaišys.
  2. Supilkite mišinį į golfo kamuoliuko dydžio rutulius.
  3. Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite maždaug pusę kotletų ištirpintame svieste, kol iš visų pusių tolygiai apskrus, 5–7 minutes; išimkite į lėkštę ir pakartokite su likusiais kotletais, kai baigsite, skystį palikite keptuvėje.
  4. Miltus persijokite į keptuvės lašinukus; kepkite miltus keptuvės lašeliuose iki rudos spalvos 2–3 minutes. Lėtai srovei supilkite pieną į keptuvę, intensyviai plakdami; į masę supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei nemokate gaminti padažo ir susidaro gabalėlių, padažą galite supilti per sietelį. Grąžinkite visus kotletus į keptuvę; maišykite, kad pasidengtų padažu. Mišinį užvirinkite ir virkite, kol kotletai iškeps, 15–20 minučių.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 50 min