Suomiški mėsos kukuliai su kvapniais pipirais, grietine ir bruknėmis
Jums reikės
- 5 šaukštai sviesto
- 1 didelis kiaušinis
- 1 Valg miltai
- 2 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 1 kg malta kiauliena ir jautiena
- 4 porcijos spanguolių uogienė
- 158 ml pieno
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 237 ml kremas
- 3 gabalas duona
Instrukcijos
- Duoną mirkykite piene dideliame dubenyje apie 30 minučių arba tol, kol ji sugers visą pieną ir taps labai minkšta.
- Įdėkite maltą kiaulieną ir jautieną, kiaušinį, svogūną ir kvapiuosius pipirus, pagardinkite druska ir pipirais. Rankomis gerai išminkykite, tada suformuokite mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus, susukite juos tarp delnų, kad jie būtų kompaktiški ir nesuirtų gaminant.
- Nelipnioje keptuvėje įkaitinkite 2 1/2 šaukšto sviesto su alyvuogių aliejumi. Kepkite kotletus dalimis, vieną kartą kepdami juos apversdami. (Turite dirbti gana greitai ir stengtis, kad nesudegintumėte sviesto ir aliejaus. Jei reikia, tarp partijų išvalykite keptuvę ir vėl pradėkite su šiek tiek mažiau sviesto ir aliejaus.)
- Iškepusius kotletus perkelkite į sunkų puodą su bet kokiu svogūnu, esančiu keptuvės apačioje, ir tęskite kitą partiją.
- Į keptuvę suberkite miltus ir mediniu šaukštu maišykite iki vientisos masės.
- Sudėkite likusį sviestą ir leiskite jam ištirpti. Tęskite virti, beveik nuolat maišydami, kol įgaus auksinę spalvą.
- Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir labai lėtai supilkite 2 puodelius karšto vandens, šiek tiek atsitraukdami.
- Greitai sumaišykite, tada grąžinkite keptuvę ant ugnies. Įmaišykite grietinę ir gerai išmaišykite, tada atsargiai supilkite ant kotletų. Lengvai pagardinkite druska ir pipirais ir uždengę virkite ant labai mažos ugnies 10–15 minučių, kol gausite tirštą kreminį padažą su minkštais kotletais, kuriuos galėsite patiekti su uogų uogiene ir virtomis bulvėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
80 min