Švedijos arbatos žiedas

Jums reikės
- 118 ml migdolai
- 1 kiaušinis
- 2 kiaušiniai
- 1 l miltai
- 1 šaukštelis malto kardamono
- 2 šaukštai pieno
- 237 ml cukraus pudra
- 1 šaukštelis druskos
- 59 ml cukraus
- 2 šaukštai sviesto
- 59 ml vandens
- 2 šaukšteliai mielės
Instrukcijos
- Pašildykite pieną ir vandenį, kad tik sušiltų (apie 80 laipsnių F).
- Suberkite mieles ir 1 šaukštą cukraus, išmaišykite, kad ištirptų.
- Suberkite 2 stiklines miltų ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Sumaišykite sviestą, 1/2 puodelio cukraus, kiaušinius, druską ir kardamoną. Įmaišykite 2–2 1/2 puodelio miltų, maišykite, kol susidarys puri tešla. Miltais pabarstykite lentą ar stalviršį ir išverskite tešlą. Minkykite iki vientisos ir elastingos masės, prireikus įberkite daugiau miltų, kad nesuliptų. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
- Sudėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir leiskite pakilti, kol masė padvigubės, nuo 1 valandos iki 90 minučių. Tešlą permuškite ir padalinkite į dvi dalis.
- Vieną pusę iškočiokite į maždaug 18x10 colių stačiakampį, sutepkite 1 šaukštu lydyto sviesto ir pabarstykite 1/4 puodelio cukraus ir 1/4 puodelio migdolų. (Pastaba – nereikia sunaudoti viso cukraus, ypač jei planuojate apledėti žiedą.)
- Susukite želė-vyniotiniu būdu ir padėkite ant kepimo skardos, sujungdami galus suformuodami žiedą.
- Tešlą pjaustykite 1 colio intervalais beveik iki galo, tačiau kiekvieną gabalėlį sujunkite. Pakartokite su likusia tešla.
- Žiedus aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Kepkite 375 laipsnių temperatūroje 25–30 minučių. Patiekdami sumaišykite cukraus pudrą ir pieną, kol susidarys lygus glajus.
Papildoma informacija
Porcijos
24
Gaminimo laikas
30 min