Švedijos Kringla
Jums reikės
- 1 šaukštelis migdolų ekstraktas
- 4 šaukšteliai kepimo milteliai
- 2 šaukšteliai kepimo soda
- 118 ml sviesto
- 237 ml pasukų
- 4 kiaušinių tryniai
- 1 šaukšteliai druskos
- 227 g kremas
- 355 ml cukraus
- 1 l nebalintų miltų
- 1 šaukštelis vanilė
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą; plakite iki šviesios ir purios masės.
- Įpilkite pasukų, grietinės, migdolų ekstrakto, vanilės ir kiaušinių trynių; gerai mušti.
- Lengvai supilkite miltus į matavimo puodelį; išsilyginti.
- Įpilkite 4 puodelius miltų ir visus likusius ingredientus; gerai ismaisyti. Mediniu šaukštu įmaišykite likusius 1 1/3 puodelio miltų. Uždenkite tešlą plastikine plėvele; laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį, kad būtų lengviau tvarkyti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 425 F. Lengvai sutepkite sausainių lakštus arba apipurkškite nepridegančiu kepimo purškalu. Iš tešlos suformuokite 1 1/2 colio rutuliukus. Ant miltais pabarstyto paviršiaus susukite kiekvieną rutuliuką į 10 colių ilgio virvę; suformuoti aštuonias figūras (
- arba klinšo formos.
- Dėkite ant riebalais išteptų sausainių lakštų.
- Kepkite 425 F temperatūroje. 6–9 minutes arba kol kraštai bus šviesiai auksinės rudos spalvos. Nedelsdami išimkite iš sausainių lakštų.
Papildoma informacija
Porcijos
42
Gaminimo laikas
315 min