Švedijos ryžių žiedas

Švedijos ryžių žiedas

Jums reikės

  • 2 vokai želatina
  • 237 ml riebios plaktos grietinėlės
  • 118 ml ryžių
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 12 porcijos braškių
  • 118 ml cukraus
  • 59 ml vandens
  • 710 ml pieno

Instrukcijos

  1. Nedideliame dubenyje šaltu vandeniu apšlakstykite želatiną; atidėti. Nedideliame sunkiame puode sumaišykite pieną, ryžius, cukrų ir druską; užvirkite, retkarčiais pamaišydami. Sumažinti šilumą; troškinkite uždengę 15-20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
  2. Nuimkite nuo ugnies; įmaišykite želatinos mišinį, kol visiškai ištirps. Šaldykite, uždengę, kol iš dalies sustings.
  3. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite į atšaldytą ryžių mišinį. Supilkite šaukštą į 6 puodelių žiedinę formą, padengtą virimo purškikliu; šaldykite, kol sutvirtės, apie 3 val. Išformuokite ant serviravimo lėkštės.
  4. Patiekite su braškėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 35 min