Švedijos ryžių žiedas
Jums reikės
- 2 vokai želatina
- 237 ml riebios plaktos grietinėlės
- 118 ml ryžių
- 1 šaukšteliai druskos
- 12 porcijos braškių
- 118 ml cukraus
- 59 ml vandens
- 710 ml pieno
Instrukcijos
- Nedideliame dubenyje šaltu vandeniu apšlakstykite želatiną; atidėti. Nedideliame sunkiame puode sumaišykite pieną, ryžius, cukrų ir druską; užvirkite, retkarčiais pamaišydami. Sumažinti šilumą; troškinkite uždengę 15-20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
- Nuimkite nuo ugnies; įmaišykite želatinos mišinį, kol visiškai ištirps. Šaldykite, uždengę, kol iš dalies sustings.
- Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite į atšaldytą ryžių mišinį. Supilkite šaukštą į 6 puodelių žiedinę formą, padengtą virimo purškikliu; šaldykite, kol sutvirtės, apie 3 val. Išformuokite ant serviravimo lėkštės.
- Patiekite su braškėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
35 min