Švediški citrininiai blynai

Švediški citrininiai blynai

Jums reikės

  • 2 puodeliai universalūs miltai
  • 2 šaukštai rudas cukrus
  • 12 porcijos sviesto
  • 3 kiaušiniai
  • 3 šaukštai granuliuoto cukraus
  • 1 puodelis citrinos žievė
  • 2 šaukšteliai citrinos žievelės
  • 3 puodeliai pieno
  • 12 porcijos cukraus pudra
  • 12 porcijos aviečių
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 1 puodeliai kremas
  • 12 porcijos kremas
  • 1 šaukštelis vanilė
  • 1 puodelis plakta grietinėlė

Instrukcijos

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Kiaušinius plakite mikseriu vidutiniu greičiu iki tirštumo ir citrinos spalvos.
  2. Įpilkite pieno ir vanilės, plakite, kad susimaišytų
  3. Suberkite miltų mišinį ir plakite iki vientisos masės (tešla bus plona)
  4. Įkaitinkite 10 colių nelipnią keptuvę, sutepkite tirpintu sviestu.
  5. Supilkite C blynų tešlą į skardą ir pakreipkite taip, kad tešla uždengtų keptuvės dugną. Kepkite iki auksinės rudos spalvos ir apverskite, kepkite, kol kita pusė taps auksinės rudos spalvos. Maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.Apverskite ant popierinio rankšluosčio.Pakartokite su likusia tešla.Patiekdami perlenkite blyną per pusę, aptepkite 1 šaukštu citrinos varškės ir vėl perlenkite per pusę. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su šviežiomis avietėmis bei saldinta grietine.

Papildoma informacija

Porcijos 12
Gaminimo laikas 22 min