Švediški citrininiai blynai
Jums reikės
- 2 puodeliai universalūs miltai
- 2 šaukštai rudas cukrus
- 12 porcijos sviesto
- 3 kiaušiniai
- 3 šaukštai granuliuoto cukraus
- 1 puodelis citrinos žievė
- 2 šaukšteliai citrinos žievelės
- 3 puodeliai pieno
- 12 porcijos cukraus pudra
- 12 porcijos aviečių
- 1 šaukšteliai druskos
- 1 puodeliai kremas
- 12 porcijos kremas
- 1 šaukštelis vanilė
- 1 puodelis plakta grietinėlė
Instrukcijos
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Kiaušinius plakite mikseriu vidutiniu greičiu iki tirštumo ir citrinos spalvos.
- Įpilkite pieno ir vanilės, plakite, kad susimaišytų
- Suberkite miltų mišinį ir plakite iki vientisos masės (tešla bus plona)
- Įkaitinkite 10 colių nelipnią keptuvę, sutepkite tirpintu sviestu.
- Supilkite C blynų tešlą į skardą ir pakreipkite taip, kad tešla uždengtų keptuvės dugną. Kepkite iki auksinės rudos spalvos ir apverskite, kepkite, kol kita pusė taps auksinės rudos spalvos. Maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės.Apverskite ant popierinio rankšluosčio.Pakartokite su likusia tešla.Patiekdami perlenkite blyną per pusę, aptepkite 1 šaukštu citrinos varškės ir vėl perlenkite per pusę. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su šviežiomis avietėmis bei saldinta grietine.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
22 min