Švediški kalėdiniai sausainiai
Jums reikės
- 42 porcijos spalvotas šlifavimo cukrus
- 237 ml konditerių cukrus
- 1 didelis kiaušinis
- 591 ml miltai
- 2 šaukšteliai malto kardamono
- 1 šaukštelis citrinos žievelės
- 0 šaukšteliai druskos
- 237 ml sviesto
- 1 Valg Vanilės ekstraktas
Instrukcijos
- Dubenyje išsukite miltus, kardamoną ir druską.
- Sviestą ir konditerinį cukrų suberkite į virtuvinį kombainą ir ištrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, vanilę ir citrinos žievelę, kol susimaišys.
- Suberkite miltų mišinį ir padarykite minkštą sviestinę tešlą. Padalinkite tešlą per pusę ant 2 (12 colių ilgio) plastikinės plėvelės lakštų. Naudodami plastiką suformuokite šiurkščius rąstus. Šaldykite tešlos rąstus 30 minučių, kol jie bus pakankamai tvirti, kad suformuotų vienodus 8 colių ilgio ir 2 colių skersmens rąstus. Šaldykite, kol sutvirtės, mažiausiai 2 valandas arba per naktį.
- Išbarstykite šlifavimo cukrų arba skrudintus riešutus ant darbinio paviršiaus ir susukite rąstus, kol jie visiškai pasidengs.
- Supjaustykite 1/4 colio storio sausainius ir palikite maždaug 1 colio atstumu vienas nuo kito ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
- Kepkite iki auksinės spalvos aplink kraštus, 20–25 minutes. Atvėsinkite sausainius ant keptuvės ant grotelių. Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 savaičių.
Papildoma informacija
Porcijos
42
Gaminimo laikas
170 min