Švediški kalėdiniai sausainiai

Švediški kalėdiniai sausainiai

Jums reikės

  • 42 porcijos spalvotas šlifavimo cukrus
  • 237 ml konditerių cukrus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 591 ml miltai
  • 2 šaukšteliai malto kardamono
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 237 ml sviesto
  • 1 Valg Vanilės ekstraktas

Instrukcijos

  1. Dubenyje išsukite miltus, kardamoną ir druską.
  2. Sviestą ir konditerinį cukrų suberkite į virtuvinį kombainą ir ištrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, vanilę ir citrinos žievelę, kol susimaišys.
  3. Suberkite miltų mišinį ir padarykite minkštą sviestinę tešlą. Padalinkite tešlą per pusę ant 2 (12 colių ilgio) plastikinės plėvelės lakštų. Naudodami plastiką suformuokite šiurkščius rąstus. Šaldykite tešlos rąstus 30 minučių, kol jie bus pakankamai tvirti, kad suformuotų vienodus 8 colių ilgio ir 2 colių skersmens rąstus. Šaldykite, kol sutvirtės, mažiausiai 2 valandas arba per naktį.
  4. Išbarstykite šlifavimo cukrų arba skrudintus riešutus ant darbinio paviršiaus ir susukite rąstus, kol jie visiškai pasidengs.
  5. Supjaustykite 1/4 colio storio sausainius ir palikite maždaug 1 colio atstumu vienas nuo kito ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
  6. Kepkite iki auksinės spalvos aplink kraštus, 20–25 minutes. Atvėsinkite sausainius ant keptuvės ant grotelių. Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 savaičių.

Papildoma informacija

Porcijos 42
Gaminimo laikas 170 min