Švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 946 ml jautienos sultinys
- 2 didelis kiaušinių tryniai
- 79 ml miltai
- 2 šaukštai petražolių lapeliai
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 454 g Malta jautiena
- 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
- 454 g malta kiauliena
- 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 svogūnas
- 118 ml panko
- 177 ml kremas
- 59 ml sviesto
Instrukcijos
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Įdėkite svogūną ir kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai taps skaidrūs, maždaug 2–3 minutes; atidėti. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltą kiaulieną, Panko, kiaušinių trynius, kvapiuosius pipirus, muskato riešutą ir svogūną; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mediniu šaukštu arba švariomis rankomis maišykite, kol gerai susimaišys.
- Susukite mišinį į 1 1/4–1 1/2 colio kotletus, suformuodami apie 24 kotletus.
- Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Sudėkite kotletus dalimis ir kepkite, kol visos pusės apskrus, maždaug 4-5 minutes.
- Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Norėdami pagaminti padažą, keptuvėje ištirpinkite sviestą.
- Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę. Palaipsniui supilkite jautienos sultinį ir virkite nuolat plakant, kol šiek tiek sutirštės, apie 1-2 minutes. Įmaišykite grietinę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite kotletus ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol įkais ir sutirštės, apie 8-10 minučių.
- Patiekite iš karto, jei norite, papuoškite petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min