Švediški mėsos kukuliai

Švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 946 ml jautienos sultinys
  • 2 didelis kiaušinių tryniai
  • 79 ml miltai
  • 2 šaukštai petražolių lapeliai
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 454 g Malta jautiena
  • 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
  • 454 g malta kiauliena
  • 4 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 1 svogūnas
  • 118 ml panko
  • 177 ml kremas
  • 59 ml sviesto

Instrukcijos

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Įdėkite svogūną ir kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnai taps skaidrūs, maždaug 2–3 minutes; atidėti. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, maltą kiaulieną, Panko, kiaušinių trynius, kvapiuosius pipirus, muskato riešutą ir svogūną; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mediniu šaukštu arba švariomis rankomis maišykite, kol gerai susimaišys.
  3. Susukite mišinį į 1 1/4–1 1/2 colio kotletus, suformuodami apie 24 kotletus.
  4. Į keptuvę įpilkite likusį 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
  5. Sudėkite kotletus dalimis ir kepkite, kol visos pusės apskrus, maždaug 4-5 minutes.
  6. Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Norėdami pagaminti padažą, keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  7. Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1 minutę. Palaipsniui supilkite jautienos sultinį ir virkite nuolat plakant, kol šiek tiek sutirštės, apie 1-2 minutes. Įmaišykite grietinę; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite kotletus ir virkite, retkarčiais pamaišydami, kol įkais ir sutirštės, apie 8-10 minučių.
  8. Patiekite iš karto, jei norite, papuoškite petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min