Švediški mėsos kukuliai su prieskoniais obuoliais
Jums reikės
- 1 šaukštelis kvapieji pipirai
- 237 ml midijų obuolių sviestas
- 118 ml jautienos sultinys
- 1 šaukštelis pipirų
- 1 Tb sviesto
- 12 porcijos Kajano pipirai
- 2 kiaušiniai
- 454 g Malta jautiena
- 2 Tb medus
- 473 ml panko duonos trupiniai
- 454 g kiaulienos dešra
- 118 ml svogūnas
- 2 šaukšteliai druskos
- 59 ml kremas
Instrukcijos
- Įdėkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite joje sviestą. Kai sviestas ištirps, suberkite tarkuotus svogūnus ir pakepinkite 3-4 minutes, kol suminkštės. Dideliame dubenyje sumaišykite dešrą, maltą jautieną, panko, 1/2 puodelio obuolių sviesto, grietinę, kiaušinius, druską, pipirus. , ir kvapieji pipirai.
- Įdėkite svogūną, kai tik atvės. Įdėkite rankas į jį ir gerai išmaišykite, kol tolygiai susimaišys. Išmatuokite kotletus į vienos uncijos dalis.
- Susukite storus rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, arti vienas kito, bet nesiliesdami. Turėtumėte turėti 40–45 kotletus.
- Kepkite 15 minučių. Tuo tarpu likusį 1/2 puodelio obuolių sviesto sumaišykite su jautienos sultiniu, medumi ir 1–2 brūkšniais kajeno pipirų.
- Gerai išplakite. Po 15 minučių išimkite kotletus iš orkaitės.
- Užpilkite padažu ant viršaus, būtinai uždengdami kiekvieną mėsos kukulį, ir vėl pašaukite į orkaitę 5-7 minutėms. Iškepus, kepimo skardą šiek tiek pakratykite, kad kukuliai atsilaisvintų, ir patiekite šiltą.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
45 min