Švediški mėsos kukuliai (Svenska Kottbullar)

Švediški mėsos kukuliai (Svenska Kottbullar)

Jums reikės

  • 2 gabalas vienadienės duonos
  • 1 Valg sviesto
  • 59 ml vištienos sultinys
  • 1 kiaušinis
  • 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 302 g Malta jautiena
  • 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
  • 0 šaukšteliai maltų pipirų
  • 151 g malta kiauliena
  • 118 ml riebi grietinėlė
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 šaukštelis druskos
  • 227 g kremas

Instrukcijos

  1. Duonos trupinius sudėkite į nedidelį dubenį ir sumaišykite su grietinėle. Leiskite pastovėti, kol trupiniai sugers kremą, apie 10 minučių. Kol duona mirksta, keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto ir pakepinkite ir maišykite svogūną, kol jis taps šviesiai rudas, maždaug 10 minučių.
  2. Sudėkite svogūną į maišymo dubenį; sumaišykite su malta jautiena, kiauliena, kiaušiniu, ruduoju cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu, kvapniais pipirais ir imbieru. Lengvai įmaišykite duonos trupinius ir grietinėlę.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 šaukštą sviesto. Nuimkite maždaug 1 1/2 šaukšto mėsos mišinio vienam kotletui ir suformuokite rutuliukus.
  4. Sudėkite kotletus į keptuvę ir kepkite, kol išorė paruduos, apie 5 minutes, dažnai vartydami kotletus. Mėsos kukulių vidus vis tiek bus rausvas.
  5. Apkepusius kotletus sudėkite į kepimo indą, supilkite vištienos sultinį ir uždenkite folija.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kotletai suminkštės, apie 40 minučių.
  7. Išimkite mėsos kukulius į serviravimo indą.
  8. Norėdami paruošti rudą padažą, supilkite lašinukus į puodą ant vidutinės ugnies.
  9. Supilkite miltus į keptuvės lašelius iki vientisos masės ir palaipsniui įpilkite tiek jautienos sultinio, kad iš viso būtų apie 2 1/2 puodelio skysčio. Padažą užvirinkite, nuolat plakdami iki tirštumo, maždaug 5 minutes. Prieš patiekiant, supilkite grietinę. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  10. Padažą patiekite su mėsos kukuliais.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 85 min