Švediški mėsos kukuliai (Svenska Kottbullar)
Jums reikės
- 2 gabalas vienadienės duonos
- 1 Valg sviesto
- 59 ml vištienos sultinys
- 1 kiaušinis
- 0 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 302 g Malta jautiena
- 0 šaukšteliai sumaltas muskato riešutas
- 0 šaukšteliai maltų pipirų
- 151 g malta kiauliena
- 118 ml riebi grietinėlė
- 1 mažas svogūnas
- 1 šaukštelis druskos
- 227 g kremas
Instrukcijos
- Duonos trupinius sudėkite į nedidelį dubenį ir sumaišykite su grietinėle. Leiskite pastovėti, kol trupiniai sugers kremą, apie 10 minučių. Kol duona mirksta, keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį sviesto ir pakepinkite ir maišykite svogūną, kol jis taps šviesiai rudas, maždaug 10 minučių.
- Sudėkite svogūną į maišymo dubenį; sumaišykite su malta jautiena, kiauliena, kiaušiniu, ruduoju cukrumi, druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu, kvapniais pipirais ir imbieru. Lengvai įmaišykite duonos trupinius ir grietinėlę.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 šaukštą sviesto. Nuimkite maždaug 1 1/2 šaukšto mėsos mišinio vienam kotletui ir suformuokite rutuliukus.
- Sudėkite kotletus į keptuvę ir kepkite, kol išorė paruduos, apie 5 minutes, dažnai vartydami kotletus. Mėsos kukulių vidus vis tiek bus rausvas.
- Apkepusius kotletus sudėkite į kepimo indą, supilkite vištienos sultinį ir uždenkite folija.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kotletai suminkštės, apie 40 minučių.
- Išimkite mėsos kukulius į serviravimo indą.
- Norėdami paruošti rudą padažą, supilkite lašinukus į puodą ant vidutinės ugnies.
- Supilkite miltus į keptuvės lašelius iki vientisos masės ir palaipsniui įpilkite tiek jautienos sultinio, kad iš viso būtų apie 2 1/2 puodelio skysčio. Padažą užvirinkite, nuolat plakdami iki tirštumo, maždaug 5 minutes. Prieš patiekiant, supilkite grietinę. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Padažą patiekite su mėsos kukuliais.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
85 min