Švediško stiliaus mėsos kukuliai su Dižono grietinėlės padažu

Švediško stiliaus mėsos kukuliai su Dižono grietinėlės padažu

Jums reikės

  • 710 ml duonos trupiniai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 315 ml vištienos sultinys
  • 1 Valg dižono garstyčių
  • 1 kiaušinis
  • 1 Valg miltai
  • 2 česnako skiltelės
  • 454 g malta kiauliena
  • 118 ml pusė ir pusė
  • 1 Valg medus
  • 30 porcijos košerinės druskos ir pipirų
  • 118 ml pieno
  • 59 ml svogūnas
  • 30 porcijos petražolės
  • 2 šaukšteliai daržovių aliejus
  • 2 šaukštai Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite viską, išskyrus aliejų.
  2. Susukite mišinį į mažus rutuliukus.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus.
  4. Pusę kotletų sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių.
  5. Išimkite į lėkštę ir laikykite šiltai orkaitėje, antrąją dalį apskrudinkite. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
  6. Supilkite miltus, maišykite, kol pradės burbuliuoti ir taps kvapnus. Įmaišykite vištienos sultinį, mediniu šaukštu paimdami keptuvės dugno gabalėlius. Padidinkite ugnį ir užvirinkite padažą. Įmaišykite Dižono garstyčias, medų ir Worcestershire padažą. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir leiskite padažui virti 5-7 minutes. Įmaišykite pusę ir pusę. Pagardinkite ir ragaukite. Švelniai perkelkite kotletus į keptuvę ir leiskite jiems virti padaže apie 5 minutes.
  7. Papuoškite daug šviežių petražolių.

Papildoma informacija

Porcijos 30
Gaminimo laikas 45 min