Švediškos kardamono pintinės

Švediškos kardamono pintinės

Jums reikės

  • 7 g aktyvios mielės
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 1 l miltai
  • 3 šaukšteliai malto kardamono
  • 2 šaukšteliai malto cinamono
  • 296 ml šilto pieno
  • 59 ml pekano riešutai
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 59 ml šiltas vanduo

Instrukcijos

  1. Dideliame dubenyje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
  2. Įpilkite pieno, sviesto, cukraus, kiaušinių trynių, kardamono, druskos ir 3 puodelius miltų. Plakite iki vientisos masės. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad susidarytų minkšta tešla.
  3. Permuškite tešlą žemyn; padalinti pusiau. Kiekvieną pusę padalinkite į tris dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną dalį suformuokite į 16 colių ilgio virvę.
  4. Ant riebalais išteptos kepimo skardos uždėkite tris virves ir supinkite; suimkite galus, kad užsandarintumėte ir pakiškite. Pakartokite su likusia tešla. Uždenkite ir leiskite pakilti, kol padvigubės, maždaug 45 minutes.
  5. Šiltus kepalus aptepkite sviestu.
  6. Sumaišykite pekano riešutus, cukrų ir cinamoną; pabarstykite kepalus.

Papildoma informacija

Porcijos 24
Gaminimo laikas 65 min