Švediškos kardamono pintinės
Jums reikės
- 7 g aktyvios mielės
- 2 šaukštai sviesto
- 3 kiaušinių tryniai
- 1 l miltai
- 3 šaukšteliai malto kardamono
- 2 šaukšteliai malto cinamono
- 296 ml šilto pieno
- 59 ml pekano riešutai
- 0 šaukšteliai druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 59 ml šiltas vanduo
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
- Įpilkite pieno, sviesto, cukraus, kiaušinių trynių, kardamono, druskos ir 3 puodelius miltų. Plakite iki vientisos masės. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad susidarytų minkšta tešla.
- Permuškite tešlą žemyn; padalinti pusiau. Kiekvieną pusę padalinkite į tris dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus kiekvieną dalį suformuokite į 16 colių ilgio virvę.
- Ant riebalais išteptos kepimo skardos uždėkite tris virves ir supinkite; suimkite galus, kad užsandarintumėte ir pakiškite. Pakartokite su likusia tešla. Uždenkite ir leiskite pakilti, kol padvigubės, maždaug 45 minutes.
- Šiltus kepalus aptepkite sviestu.
- Sumaišykite pekano riešutus, cukrų ir cinamoną; pabarstykite kepalus.
Papildoma informacija
Porcijos
24
Gaminimo laikas
65 min