Sveika pica su žiedinio kopūsto plutele

Sveika pica su žiedinio kopūsto plutele

Jums reikės

  • 1 šaukštelis bazilikas
  • 1 galva žiedinių kopūstų
  • 1 kiaušinis
  • 1 gvazdikėlis česnako
  • 1 šaukštelis raudonėlio
  • 237 ml nugriebto mocarelos sūrio

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 F. Paruoškite sausainių lakštą arba picos akmenį sutepdami jį aliejumi. Galite sutepti sausainių lakštą arba naudoti riebalais išteptą aliuminio foliją. Jis prilips, jei tinkamai nepatepsite!! (Naudojau „Pampered Chef“ kepimo akmenį ir prieš dedant plutą būtinai juo papurškiau.
  2. Iš žiedinio kopūsto pašalinkite stiebus ir lapus, o žiedynus supjaustykite gabalėliais.
  3. Įdėkite į virtuvinį kombainą (aš naudojau savo Vitamix) ir plakite, kol tekstūra bus panaši į ryžius. Jei neturite virtuvės kombaino ar Vitamix, žiedinį kopūstą galite sutarkuoti sūrio tarka arba susmulkinti. Nelipnioje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite žiedinius kopūstus „ryžius“ ir virkite iki skaidrumo, maždaug 6-8 minutes. (Tam galite naudoti ir mikrobangų krosnelę. Tiesiog įdėkite žiedinį kopūstą į neuždengtą mikrobangų krosnelėje tinkamą dubenį ir virkite 8 minutes.) Dubenyje sumaišykite išvirtus žiedinius kopūstus su visais likusiais ingredientais.
  4. Tešlą tolygiai paskleiskite ant folijos (arba akmens) – maždaug colio storio. Pica turi būti apie 9-10 centimetrų skersmens.
  5. Kepkite 25-30 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos, kraštai taps traškūs ir iškeps per vidurį.
  6. Išimkite plutą iš orkaitės. Užtepkite picos padažu ir priedais. Būkite atsargūs ir nepridėkite per daug sunkių priedų, nes nenorite apsunkinti plutos. Kepkite picą 5 minutes arba tol, kol įdarai įkais ir sūris išsilydys. Leiskite picai atvėsti 2-3 minutes, tada supjaustykite ir nedelsdami patiekite.

Papildoma informacija

Porcijos 2
Gaminimo laikas 50 min