Sveikas bulvių plutos vegetariškas kišas su cukinijomis, pomidorais ir feta
Jums reikės
- 1 baltas kiaušinis
- 3 kiaušiniai
- 59 ml fetos sūris
- 1 žalias svogūnas
- 1 šaukšteliai maltų pipirų
- 158 ml pieno
- 1 Valg alyvuogių aliejus
- 651 ml ir rusva bulvė
- 1 šaukšteliai druskos
- 1 šaukšteliai paprika
- 118 ml pomidoras
- 237 ml cukinijos
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F. Gilų 9 colių pyrago indą lengvai padenkite kepimo purkštuvu. Popieriniu rankšluosčiu arba virtuviniu rankšluosčiu išspauskite drėgmės perteklių iš susmulkintos bulvės. Vidutinio dydžio dubenyje sumeskite susmulkintas bulves. su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Bulvių mišinį perkelkite į paruoštą pyrago formą ir tolygiai prispauskite bulves indo apačioje ir šonuose.
- Kepkite, kol bulvių kraštai taps auksinės spalvos, 17–20 minučių. Sumažinkite orkaitės šilumą iki 375 laipsnių F. Kol pluta kepa, dideliame dubenyje išplakite kiaušinius, baltymus ir pieną.
- Supilkite rūkytą papriką, druską ir pipirus. Sutarkuotas cukinijas įmaišykite į kiaušinių mišinį, o visą mišinį supilkite į paruoštą plutą.
- Pomidorus, fetos sūrį ir žaliąjį svogūną tolygiai pabarstykite ant kiaušinių mišinio.
- Kepkite 375 laipsnių F temperatūroje, kol kiaušinis įstos į centrą ir pradės ruduoti, 25–35 minutes.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
65 min