Tiramisu pyrago ritinys
Jums reikės
- 4 šaukštai sviesto
- 118 ml pyrago miltai
- 0 šaukšteliai kremas iš totorių
- 5 kiaušiniai
- 118 ml espreso
- 0 šaukšteliai malto cinamono
- 118 ml riebi grietinėlė
- 227 g maskarponės sūrio
- 2 šaukštai cukraus pudra
- 0 šaukšteliai druskos
- 59 ml cukraus
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 1 Valg frangelico
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350. Želė ritininę skardą lengvai padenkite kepimo purkštuvu ir išklokite kepimo popieriumi. Išpurkškite kepimo popierių ir pabarstykite miltais; Nukratykite miltų perteklių ir atidėkite į šalį. Maišytuvo dubenyje dideliu greičiu plakite trynius, vanilinį cukrų ir puodelį cukraus iki tirštos ir šviesiai geltonos spalvos; apie 10 minučių.
- Į trynių masę suberkite pusę miltų ir švelniai įmaišykite.
- Suberkite likusius miltus ir švelniai išmaišykite. Atidėkite į šalį. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinių baltymus, druską ir grietinėlę; plakite vidutiniu greičiu, kol susidarys minkštos smailės.
- Įpilkite 2 šaukštus cukraus ir toliau plakite, kol baltymai išliks standūs. Supilkite baltymus į trynių mišinį, tada įmaišykite likusius baltymus, kol jie gerai susimaišys.
- Supilkite ištirpintą sviestą į mažą maišymo dubenį. Sumaišykite puodelį paruoštos pyrago tešlos į ištirpintą sviestą. Švelniai supilkite sviesto mišinį atgal į tešlą; sulenkite, kol gerai susimaišys.
- Tešlą tolygiai paskleiskite anksčiau paruoštoje keptuvėje; vieną kartą uždėkite ant stalo, kad pašalintumėte oro burbuliukus.
- Kepkite 8–10 minučių arba tol, kol palietus pyrago viršus atšoks. Ant pyrago išsijokite cukraus pudrą; uždenkite pyragą virtuviniu rankšluosčiu ir kepimo skarda. Laikydami lakštą ir pyrago formą kartu, apverskite pyragą ant audinio ant kepimo skardos. Atsargiai nulupkite pergamentinį popierių. Naudokite orkaitės pirštines! Naudodami rankšluostį susukite pyragą, suvyniokite į želė, laikykite jį įvyniotą į rankšluostį.
- Nedideliame puode sumaišykite espreso kavą ir cukrų ir užvirinkite. Maišykite, kol cukrus ištirps, tada virkite, kol skystis sumažės iki puodelio.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite Frangelico; leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponę, cukrų, cinamoną ir Frangelico; plakite mikseriu iki vientisos masės. Atidėkite į šalį. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Supilkite plaktą grietinėlę į maskarponės mišinį, kol susimaišys. Atvėsusį pyragą švelniai išvyniokite ant kepimo skardos, laikykite jį ant rankšluosčio.
- Pyragą aptepkite espreso sirupu. Naudodami ofsetinę mentelę, plaktos grietinėlės įdarą tolygiai paskirstykite ant torto, palikdami 1 colio kraštelį. Pradėdami nuo artimiausios ilgosios kraštinės, susukite pyragą be rankšluosčio, palikdami jį siūle žemyn kepimo metu. lakštas.Dulkės kakavos milteliais.
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
180 min