Tobulos žiedinių kopūstų picos plutos paslaptis
Jums reikės
- 907 g žiedinių kopūstų žiedynai
- 1 kiaušinis
- 79 ml Ožkos sūris
- 1 šaukštelis raudonėlio
- 1 žiupsnelis druskos
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 F. Norėdami pagaminti žiedinių kopūstų ryžius, virtuviniu kombainu plakite žalių žiedinių kopūstų žiedynų partijas, kol pasieksite ryžius primenančią tekstūrą. Į didelį puodą įpilkite maždaug colio vandens ir užvirinkite.
- Sudėkite "ryžius" ir uždenkite; leiskite virti apie 4-5 minutes.
- Nusausinkite į ploną tinklelį. TAI PASLAPTIS: nukošę ryžius, perkelkite juos į švarų, ploną rankšluostį. Suvyniokite garuose virtus ryžius į rankšluostį, susukite, tada išspauskite visą drėgmės perteklių! Nuostabu, kiek išsiskirs papildomo skysčio, kuris paliks gražią ir sausą picos plutą. Dideliame dubenyje sumaišykite pertrintus ryžius, išplaktą kiaušinį, ožkos sūrį ir prieskonius. (Nebijokite naudoti rankų! Norite, kad ji būtų labai gerai išmaišyta.) Ji nebus panaši į bet kokią picos tešlą, su kuria kada nors dirbote, bet nesijaudinkite – ji laikysis kartu! Paspauskite tešlą iškloti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. (Svarbu, kad jis būtų išklotas pergamentiniu popieriumi, nes kitaip sulips.) Tešlą laikykite maždaug "tirpsta" ir, jei norite, padarykite kraštus šiek tiek aukštesnius, kad susidarytų "plutelė".
- Kepkite 35-40 minučių 400 F temperatūroje. Užbaigta pluta turi būti tvirta ir aukso rudos spalvos. Dabar pats laikas pridėti visų mėgstamų – padažo, sūrio ir bet kokių kitų mėgstamų priedų. Grąžinkite picą į 400 F orkaitę ir kepkite dar 5–10 minučių, kol sūris bus karštas ir burbuliuotas. Supjaustykite ir patiekite iškart!
Papildoma informacija
Porcijos
2
Gaminimo laikas
45 min