2023/02/15 Rytų Europos Europos

Traškūs kepti pierogiai su karamelizuotais svogūnais

Traškūs kepti pierogiai su karamelizuotais svogūnais

Jums reikės

  • 710 ml universalūs miltai
  • 1 Valg kepimo milteliai
  • 5 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai pasukų
  • 3 kiaušiniai
  • 2 gvazdikėliai česnako
  • 1 Valg riebi grietinėlė
  • 454 g rusva bulvė
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 36 porcijos druskos ir pipirų
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 237 ml kremas
  • 1 svogūnas

Instrukcijos

  1. Bulvių košės gamybai: visą bulvę subadykite šakute ir kepkite mikrobangų krosnelėje apie 8 minutes, kol šakutė suminkštės. Nulupkite odelę ir sutrinkite šakute arba trintuvu, arba geriausia naudoti maisto malūnėlį.
  2. Įpilkite pasukas, riebią grietinėlę, sviestą, laiškinius svogūnus ir česnaką ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite vėliau.
  3. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  4. Įmuškite kiaušinius ir grietinę ir maišykite, kol susidarys tešla. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus švelniai minkykite tešlą iki standumo ir vientisos masės.
  5. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų ir iškočiokite tešlą iki labai plonos, maždaug 1/8 colio storio. Sausainių pjaustytuvu išpjaukite apskritimus. Užvirinkite didelį puodą vandens ir pagardinkite druska. Į kiekvieną tešlos apskritimą įpilkite po mažą šaukštelį bulvių košės, o galus suspauskite į puslankį, kad užsidarytų. Kraštelius sandariai užspauskite šakute. Pakartokite su likusiais ingredientais. Virkite pieroges 3 minutes, tada išimkite iš vandens, kad nuvarvėtų.
  6. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto.
  7. Įdėkite nedidelę saują geltonojo svogūno ir į keptuvę įdėkite tiek pierogių, kiek vienam sluoksniui pridėkite. Kepkite pyragus apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Pakartokite su likusiais pierogiais.
  8. Patiekite traškius keptus svogūnus su pierogėmis ir mėgaukitės!

Papildoma informacija

Porcijos 36
Gaminimo laikas 45 min