Traškūs kepti pierogiai su karamelizuotais svogūnais
Jums reikės
- 710 ml universalūs miltai
- 1 Valg kepimo milteliai
- 5 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai pasukų
- 3 kiaušiniai
- 2 gvazdikėliai česnako
- 1 Valg riebi grietinėlė
- 454 g rusva bulvė
- 0 šaukšteliai druskos
- 36 porcijos druskos ir pipirų
- 2 laiškiniai svogūnai
- 237 ml kremas
- 1 svogūnas
Instrukcijos
- Bulvių košės gamybai: visą bulvę subadykite šakute ir kepkite mikrobangų krosnelėje apie 8 minutes, kol šakutė suminkštės. Nulupkite odelę ir sutrinkite šakute arba trintuvu, arba geriausia naudoti maisto malūnėlį.
- Įpilkite pasukas, riebią grietinėlę, sviestą, laiškinius svogūnus ir česnaką ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite vėliau.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Įmuškite kiaušinius ir grietinę ir maišykite, kol susidarys tešla. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus švelniai minkykite tešlą iki standumo ir vientisos masės.
- Jei reikia, įpilkite daugiau miltų ir iškočiokite tešlą iki labai plonos, maždaug 1/8 colio storio. Sausainių pjaustytuvu išpjaukite apskritimus. Užvirinkite didelį puodą vandens ir pagardinkite druska. Į kiekvieną tešlos apskritimą įpilkite po mažą šaukštelį bulvių košės, o galus suspauskite į puslankį, kad užsidarytų. Kraštelius sandariai užspauskite šakute. Pakartokite su likusiais ingredientais. Virkite pieroges 3 minutes, tada išimkite iš vandens, kad nuvarvėtų.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto.
- Įdėkite nedidelę saują geltonojo svogūno ir į keptuvę įdėkite tiek pierogių, kiek vienam sluoksniui pridėkite. Kepkite pyragus apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos ir traškūs. Pakartokite su likusiais pierogiais.
- Patiekite traškius keptus svogūnus su pierogėmis ir mėgaukitės!
Papildoma informacija
Porcijos
36
Gaminimo laikas
45 min