Troškinys
Jums reikės
- 2 lauro lapai
- 3 porcijos pipirų
- 2 vidutinis morkos
- 1 vidutinis Baklažanas
- 2 gvazdikėliai česnako
- 3 gvazdikėliai česnako
- 3 porcijos alyvuogių aliejus
- 3 šaukštai alyvuogių aliejus
- 2 svogūnai
- 3 svogūnai
- 3 porcijos druskos
- 2 šakelės čiobreliai
- 3 šakelės čiobreliai
- 4 vidutinis pomidorai
- 7 pomidorai
- 2 paprikos
- 2 paprikos
- 1 vidutinis cukinijos
Instrukcijos
- Pagaminkite padažą: įkaitinkite orkaitę iki 180 C arba 350 F.
- 2 paprikas perpjaukite per pusę ir išmeskite sėklas.
- Puseles dėkite ant kepimo skardos išorėmis į viršų ir kepkite orkaitėje 20 minučių. Tuo tarpu susmulkinkite ir pakepinkite svogūnus bei česnakus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Morkas nulupkite ir sumalkite ir sudėkite į keptuvę.
- Sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, du lauro lapus ir 3-4 šakeles čiobrelių. Kai paprikos iškeps, atvėsus pirštais nulupkite odelę, susmulkinkite ir supilkite į padažą.
- Leiskite padažui virti kuo ilgiau, retkarčiais pamaišydami (nuo 30 minučių iki 1 valandos 30 minučių). Kai padažas bus paruoštas, pašalinkite žoleles ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Paruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite 2–3 mm (0,1 colio) storio apskritimais ir išdėliokite tokia tvarka, kokia jums patinka. Dedu griežinėlį baklažano, tada cukiniją, pomidorą, svogūną, papriką. Tvirtai užpildykite formą persidengiančiomis daržovėmis, išdėliokite jas apskritimais arba eilėmis, priklausomai nuo formos formos. Išbandykite, kad įvertintumėte, ar pakanka griežinėlių. Jei ne, supjaustykite daugiau. Sunku nuspėti, kiek daržovių jums reikia, nes tai priklauso nuo jų dydžio ir jūsų patiekalo dydžio. Jei jūsų griežinėlių dydžių skirtumas yra per didelis (paprastai baklažano skersmuo yra didžiausias), galite iškirpti apskritimus iš didelių griežinėlių.
- Nupjaukite dalį paprikos žiedų, kad jie būtų mažesni, ir paslėpkite išpjautas dalis apačioje. Kai nustatysite daržovių kiekį, reikalingą jūsų ratatouille, ištuštinkite indą. Skrudinimas: įkaitinkite orkaitę iki 150 C arba 300 F.
- Supilkite padažą į savo kepimo indą ir išdėliokite daržovių griežinėlius taip, kaip pirmą kartą.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejaus, česnako, druskos, juodųjų pipirų ir čiobrelių lapelių mišiniu. Uždenkite aliuminio folija ir kepkite mažiausiai 1 valandą 30 minučių (iki 2 valandų 30 minučių) žemoje temperatūroje. Atidenkite ir kepkite dar 20-40 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo sodresnis skonis ir tirštesnis padažas. Atidengus patiekalą, skystis iš daržovių išgaruos, jos karamelizuosis ir įgaus itin sodrų skonį. Galite valgyti, kai jis šiek tiek atvės, arba paruošti į priekį, užšaldyti ir mėgautis vėliau. Galite laikyti šaldytuve iki savaitės. Kaip ir rusiški barščiai, kopūstų suktinukai, įdaryti baklažanai ar veganiškas grūdų troškinys, ratatouille gerėja kitą dieną.
- Patiekite su duona, ryžiais, makaronais ar bulvėmis. Arba tiesiog mėgaukitės savo unikaliu skoniu. Bon Apptit!
Papildoma informacija
Porcijos
3
Gaminimo laikas
45 min