Turkija Švediški mėsos kukuliai

Turkija Švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 237 ml duonos trupiniai
  • 3 šaukštai sviesto
  • 4 šaukštai rapsų aliejus
  • 1 kiaušinis
  • 3 šaukštai miltai
  • 1 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 šaukštelis sumaltas muskato riešutas
  • 2 šaukšteliai maltų pipirų
  • 907 g malta kalakutiena
  • 591 ml jautienos sultinys
  • 118 ml pieno
  • 1 didelis svogūnas
  • 8 porcijos druskos
  • 118 ml kremas
  • 1 šaukštelis Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 F. Didelę kepimo skardą lengvai sutepkite augaliniu aliejumi arba kepimo purškalu.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir pieną. Atidėkite maždaug 10–15 minučių, kad duona visiškai susigertų su pienu. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną 1 valgomajame šaukšte rapsų aliejaus, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite, kad šiek tiek atvėstų. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutieną, kiaušinį, druską, pipirus, muskato riešutą ir kvapiuosius pipirus.
  4. Sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir atvėsusius svogūnus. Rankomis gerai išmaišykite, kol viskas gerai susimaišys. Naudodami šaukštą išimkite mėsos mišinį ir susukite į rutuliukus, suformuotus kukulius perkelkite į paruoštą kepimo skardą (mėsos kukuliai turi būti gana arti vienas kito, bet nesiliestų). Turėtumėte turėti maždaug 50–60 kotletų. Lengvai aptepkite kotletus kepimo purškikliu arba sutepkite rapsų aliejumi.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes arba kol vidurys apskrus, o viršus švelniai paruduos. (Jei kukuliai vis dar atrodo šiek tiek blyškūs, kepkite juos 5 minutes arba tol, kol įgaus šiek tiek spalvos.) Kol kukuliai kepa, pradėkite nuo padažo. Keptuvę grąžinkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir įdėkite sviesto. Kai sviestas ištirps ir suputos, suberkite miltus, kol susidarys vienalytė pasta ir virkite 1-2 minutes.
  6. Supilkite sultinį ir dažnai maišydami užvirinkite. Virkite 4–5 minutes arba tol, kol padažas taps tirštas ir blizgus, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite grietinę.
  7. Į keptuvę sudėkite iškeptus kotletus ir maišykite, kol gerai pasidengs padažu.
  8. Patiekite iš karto su gausiu šlakeliu bruknių padažo.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 45 min