Turkija Švediški mėsos kukuliai
Jums reikės
- 237 ml duonos trupiniai
- 3 šaukštai sviesto
- 4 šaukštai rapsų aliejus
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai miltai
- 1 šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
- 1 šaukštelis sumaltas muskato riešutas
- 2 šaukšteliai maltų pipirų
- 907 g malta kalakutiena
- 591 ml jautienos sultinys
- 118 ml pieno
- 1 didelis svogūnas
- 8 porcijos druskos
- 118 ml kremas
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 F. Didelę kepimo skardą lengvai sutepkite augaliniu aliejumi arba kepimo purškalu.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir pieną. Atidėkite maždaug 10–15 minučių, kad duona visiškai susigertų su pienu. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną 1 valgomajame šaukšte rapsų aliejaus, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
- Nukelkite nuo ugnies ir atidėkite, kad šiek tiek atvėstų. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutieną, kiaušinį, druską, pipirus, muskato riešutą ir kvapiuosius pipirus.
- Sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir atvėsusius svogūnus. Rankomis gerai išmaišykite, kol viskas gerai susimaišys. Naudodami šaukštą išimkite mėsos mišinį ir susukite į rutuliukus, suformuotus kukulius perkelkite į paruoštą kepimo skardą (mėsos kukuliai turi būti gana arti vienas kito, bet nesiliestų). Turėtumėte turėti maždaug 50–60 kotletų. Lengvai aptepkite kotletus kepimo purškikliu arba sutepkite rapsų aliejumi.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes arba kol vidurys apskrus, o viršus švelniai paruduos. (Jei kukuliai vis dar atrodo šiek tiek blyškūs, kepkite juos 5 minutes arba tol, kol įgaus šiek tiek spalvos.) Kol kukuliai kepa, pradėkite nuo padažo. Keptuvę grąžinkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir įdėkite sviesto. Kai sviestas ištirps ir suputos, suberkite miltus, kol susidarys vienalytė pasta ir virkite 1-2 minutes.
- Supilkite sultinį ir dažnai maišydami užvirinkite. Virkite 4–5 minutes arba tol, kol padažas taps tirštas ir blizgus, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite grietinę.
- Į keptuvę sudėkite iškeptus kotletus ir maišykite, kol gerai pasidengs padažu.
- Patiekite iš karto su gausiu šlakeliu bruknių padažo.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
45 min